Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får monsterkontrakt – värt 540 miljoner

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Chris Brown/CSM/REX / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without p
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Vegas Golden Knights satsar stort på att vinna Stanley Cup nästa säsong.

Men för att locka till sig St. Louis lagkapten och backstjärna Alex Pietrangelo, 30, tvingades man göra sig av med en annan toppback, Nate Schmidt, 29.

Han förstärker nu Vancouver Canucks försvar.

– Såklart jättetråkigt att Nate måste lämna laget, då han är en superhärlig kille och en kanonspelare. Men vi vet ju alla vilken bransch vi är i, säger William Karlsson till SportExpressen.

Flyttkarusellen fortsätter i NHL.

Och de stora stjärnorna kan välja och vraka bland anbuden trots att klubbarna klagar över verkningarna av coronaviruset och minskade intäkter efter att ha spelat inför tomma läktare under avslutningen av säsongen 2019-20.

När St. Louis härom dagen skrev ett långt jättekontrakt med Bostonbacken Tobey Krug förstod lagkaptenen Alex Pietrangelo att hans dagar var räknade i Blues.

Så i lördags tackade han ja till en inbjudan från Golden Knights och begav sig till Las Vegas.

Efter två dagar i Sin City var Pietrangelo och Golden Knights överens.

Den 30-årige försvararen, som ledde St. Louis till mästartiteln 2019, satte namnteckningen under ett 7-årskontrakt värt 542,1 miljoner kronor.

William Karlsson: ”En tuff spelare att möta”

Hans genomsnittliga årslön under de kommande åren blir 77,4 miljoner kronor.

– Tungt att förlora Schmidt, förstås. Men å andra sidan ska det ju såklart bli kul att se Pietrangelo i våra färger. Han är en tuff spelare att möta, så jag är glad att han är med oss nu, menar William Karlsson.

För att få plats med Pietrangelo i lönebudgeten tvingades Vegas skicka iväg Nate Schmidt, som hade en stark säsong senast.

Vancouver Canucks var snabba att ta över hans kontrakt, som har fem år kvar och ger Schmidt en årslön på 52,4 miljoner kronor.

Som betalning fick Vegas ett draftval i den tredje rundan nästa år.

Vegas har tidigare trejdat iväg veteranforwarden Paul Stastny, 34, till Winnipeg Jets för 25-årige svenske backen Carl Dahlström och en fjärderunda 2022.

Canucks har den senaste veckan förlorat två ordinarie backar sedan Troy Stecher (Detroit) och Chris Tanev (Calgary) valt att nappa på anbud från konkurrerande klubbar.