Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får böta 1,1 miljoner kronor efter kaoset

Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Tre matchers avstängning och böter på 1,1 miljoner kronor.

San Jose Sharks fick ett kännbart straff för sitt bråk med domarna i söndagens träningsmatch borta mot Vegas Golden Knights.

NHL-ledningen meddelade straffet under tisdagskvällen och Evander Kane missar nu Sharks tre inledande seriematcher.

Det betyder att han inte får spela onsdagens premiär mot just Vegas Golden Knights och inte heller medverka i fredagens hemmamatch mot Golden Knights eller lördagens bortamöte med Anaheim Ducks.

För San Jose, som tappade lagkaptenen Joe Pavelski inför den här säsongen, är det ett stort avbräck, då Evander Kane i vinter får en ännu större roll i laget.

Händelsen inträffade efter 12.51 minuter av den sista perioden när domarna gav honom matchstraff för att ha protesterat mot ett domslut efter ett bråk och gett sig på domarna.

Bötesbeloppet går till Players Emergency Assistance Fund, som sköts av spelarfacket NHLPA och fungerar som hjälp till medlemmar i akut behov av ekonomiskt stöd.

Söndagens träningsmatch i Las Vegas vann av Golden Knight med 5-1.

Det blev en bråkig tillställning med totalt 114 utvisningsminuter, varav Sharks drog på sig 75 minuter.