Foto: Rebecca Cook
 Foto: Rebecca Cook

Europakedjan håller Detroits hopp vid liv

Publicerad

LOS ANGELES. Vilket drama.

Och vilken svensk-schweizisk avslutning.

Damien Brunner avgjorde i förlängningen, framspelad av Gustaf Nyquist och Joakim Andersson, när Detroit besegrade Anaheim med 3-2 i natt.

- Brunner är en grym avslutare. Det här var en riktigt, riktigt viktig seger, säger Gustav till SportExpressen.se.

Det står nu 2-2 i matcher i den här åttondelsfinalen.

Red Wings kom tillbaka starkt efter 4-0-förlusten hemma i Joe Louis Arena senast och den två matcher långa avstängningen Justin Abdelkader drabbaes av i söndags.

"Ett kanonpass av Jocke"

Man hämtade upp underlägen med 1-0 och 2-1 och kunde till slut få in segermålet efter drygt 15 minuters spel av förlängningen.

Det var Gustav Nyquist som störtade fram mellan Ducksbackarna Luca Sbisa och Bryan Allen och fick till ett skott från nära håll, som Jonas Hiller släppte retur på.

Där var Damien Brunner snabbt framme och lyfte in pucken i nätet.

- Jag fick ett kanonpass av Jocke, så det vara bara att jaga mot kassen, säger Nyquist.

"Vi trivs bra ihop"

Den europeiska kedjan hade avgjort matchen och alla lagkamraterna störtade in från båset för att hylla hjältarna liksom de 20 066 fansen i arenan.

- Det är kul för mig och Jocke att spela med Brunner, vi trivs bra ihop. Men i kväll gjorde hela laget en stark insats, jag tycker att vi blev bättre och bättre ju längre matchen led.

Ni tvingades spela utan avstängde Justin Abdelkader?

- Ja, men både Samme (Mikael Samuelsson) och Todd Bertuzzi spelade hur bra som helst nu när de fick mer istid. De är båda viktiga för oss.

I NHL för att stanna

Joakim Andersson svarade för två assist i matchen och visade än en gång att han kommit till NHL för att stanna.

Pavel Datsjuk var den som tog Detroit till förlängningen efter att ha kvitterat till 2-2 med knappt sju minuter kvar av den tredje perioden.

Detroit vann skotten i natt med 49-33.

Nu flyttar matchserien tillbaka till södra Kalifornien, där det femte mötet mellan lagen äger rum i Anaheim natten till torsdag, svensk tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag