Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett misstag han kommer att ångra resten av livet”

Glädjen efter slutsignalen
Brad Marchand i omklädningsrummet efter matchen

BOSTON/STOCKHOLM. Brad Marchand pekas ut som syndabock efter finalförlusten.

Efter att St Louis Blues vunnit Stanley Cup i sjunde avgörande matchen kunde Bruins-stjärnan inte hålla tillbaka tårarna i omklädningsrummet.

– Jag kommer aldrig kommer över det här, säger Marchand. 

Brad Marchand är mest känd som ligans största retsticka som tar till alla knep för att få motståndare ur balans, men efter förlusten mot St Louis Blues i den sjunde avgörande visade han upp en annan sida.

En bestört sida. 

När han mötte medierna i omklädningsrummet efter matchen snyftade Marchand när han förklarade vad laget betyder för honom.

– Jag älskar de här killarna. Vi hade ett jäkla år, och vi kom väldigt nära. Jag älskar varenda en i det här laget. Jag är så stolt över hur alla kämpade arslet av sig  hela året för att komma hit, och du vet, vi är en jäkla grupp. Vi är som en familj, så det gör ont.

Marchand blev dessutom något av en syndabock. När St. Louis Blues ökade på ledningen till 2-0 med bara åtta sekunder kvar av första perioden var det efter att Brad Marchand åkt och bytt i stället för att ta hemjobbet.

– Marchand får litegrann ta på sig det här. Han åker och byter i stället för att jobba klart. Det är tio sekunder kvar. Det är oförlåtligt. Hur trött du än är, jobba färdigt. Bara ta ytan, det är det som öppnar för Pietrangelo, säger Viasats expert Rickard Wallin.

Alex Pietrangelos 2-0-mål gav Blues ett perfekt avslut på första perioden.

– Det där målet kan ha kostat Boston Stanley Cup, säger NBC:s expert Tony Amonte.

”Marchand gjorde ett misstag som han kommer att ångra resten av livet”, skriver Boston-baserade radiokanalen 98.5 The Sports Hub.

https://twitter.com/NBCSBoston/status/1139020029889060869

Marchand: ”Inget man någonsin glömmer”

Marchand blev slutspelets poängkung – både han och Conn Smythe-vinnaren Ryan O’Reilly slutade på 23 poäng, men Marchand hade nio mål mot O’Reillys åtta – men det var inget som tröstade honom. 

– Jag kommer aldrig komma över det här. Jag är inte över slutspelet 2013 än. Det här gör mer ont än det. Det är inget man någonsin glömmer. 

I slutspelet 2013 gick Bruins till final men fick stryk i sex matcher av Chicago Blackhawks. 

Att vara så nära men ändå inte lyckas i den allra sista matchen, på hemmaplan dessutom beskriver han som en ”heartbreaker”. 

– Det är svårt att beskriva. De tog vår dröm, vårt livs dröm från oss. Allt vi jobbat för hela våra liv. Och det är 60 minuter bort. Man kan inte beskriva det. 

Johan Eriksson rapporterar från isen kort efter slutsignalen.