Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erkänner sexualbrott mot minderårig flicka

Foto: Tony Gutierrez / AP/ TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / TT NYHETSBYRÅN

Den tidigare NHL-spelaren Reid Boucher har erkänt att han som 17-åring tvingade en flicka i sin värdfamilj till oralsex.

Om två veckor fastställs domen mot spelaren som bara veckor efter händelserna fick spela U18-VM för USA.

– Det har förstört min familj för en lång tid, säger kvinna enligt Detroit Free Press

Han har flera år med NHL- och AHL-spel bakom sig. Dessutom blev Reid Bocuher KHL-mästare i våras.

Men nu har den 28-årige amerikanen hamnat i strålkastarljuset av en mindre smickrande anledning. 

Detta sedan han till en början anklagats för en typ av sexuellt övergrepp av första graden, vilket kunde inneburit ett straff på 25 års fängelse eller ett livstidsstraff.

I stället erkände Boucher i december att han gjort sig skyldig till sexuella övergrepp av tredje graden. I Washtenaw Countys domstol erkände han att han utfört sexuella handlingar med en person mellan 13 och 16 år eller som varit mer än fyra år yngre än honom själv. Det rapporterar Detroit Free Press.

Boucher ska ha erkänt att han som 17-åring utnyttjat en 12-årig flicka sexuellt.

Kvinnan har själv berättat för Detroit Free Press om händelserna som ägde rum när Boucher var en del av det amerikanska ishockeyförbundets landslags- och spelarutvecklingsprogram. Det program han var en del av mellan 2009 och 2011.

Började med hot om att sprida en video

Boucher var inneboende hos kvinnas familj som var värdfamilj för flera spelare vid tiden för händelsen. Boucher kom närmare familjen än de andra spelarna och ska ha varit öppen mot henne gällande sitt sexliv och gjorde mindre närmanden till en början.

Efter ett tag ska han ha hittat videor av henne när hon dansade och hotat med att sprida dem. 

– Han fick mig verkligen att tro att han skulle ladda upp dem. Han sa att han skulle visa alla, säger kvinnan.

Men det blev värre.

Kvinnan, i dag 23 år gammal, beskriver hur Boucher försökte tvingande henne att dricka alkohol, diskutera sexuella företeelser och börjat närma sig henne fysiskt.

Hon beskriver två händelser då Boucher tvingat henne att utföra oralsex på honom. Den första gången ägde rum dagen efter att han hittade videorna och den andra vid ett senare tillfälle. Han ska först försökt få henne att utföra oralsex mot hennes vilja men sedan även försökt hota med att berätta för folk i sin närhet om första gången han tvingade henne till oralsex.

Efter händelserna berättade kvinnan om vad som skett för en vän. Därefter informerade en förälder det amerikanska ishockeyförbundet om händelserna, vilket resulterade i att Boucher fick lämna familjen och flytta därifrån.

Dock fick han fortsatt vara en del av förbundets sportsliga verksamhet. Dessutom togs han ut, samt deltog i, U18-VM bara några veckor efter händelserna och draftades under samma sommar av NHL-laget New Jersey Devils.

”Då känns det som ett slag i ansiktet”

Sedan dess har Boucher själv haft en haft en bra karriär som spelare.

För kvinnan däremot har det varit värre och hon beskriver själv tiden som smärtsam. Bland annat har hon haft ett självskadebeteende i perioder samt tagit till så väl narkotikaklassade substanser som alkohol. Hon beskriver hur hon drabbats av PTSD (posttraumatisk stressyndrom) innan hon för första gången ska ha öppnat upp om händelsen för ett drygt år sedan.

– Jag vill vara en sådan som står upp mot orättvisor, men här var det en sådan händelse i mitt liv och jag hade aldrig gjort något för att hålla personen ansvarig för det, säger hon.

Samtidigt har Boucher lämnat nordamerika för spel i Europa de två senaste säsongerna. Först med Avangard Omsk där han blev Gagarin Cup-mästare i våras och nu i Lokomotiv Jaroslavl.

– Vi har inte hört något om det här eller vet något om att han erkänt sexuella övergrepp, säger Lokomotivs pressansvarige om händelserna.

I slutet av januari faller domen mot Boucher, som alltså erkänt handlingarna. Dock ser han ut att dömas till en villkorlig dom i stället för en dom som brukar kunna resultera i uppemot 15 års fängelse. Han kommer inte heller att hamna på en lista för sexualförbrytare. 

Detta på grund av Michigans lagstiftning där personer kan få en andra chans, samt det faktum att han själv var så pass ung vid tillfället och att det dröjde innan anmälan mot honom inkom.

Kvinnan kallar det för ett ”skämt” men hon vill inte heller se honom inspärrad för evigt med en livstidsdom. 

I stället vill hon att hans namn kommer ut och att han får ett kännbart straff, även om det inte läker hennes sår.

– Får han en villkorlig dom för det här – då känns det som ett slag i ansiktet eftersom att jag förlorat de här åren av mitt liv på grund av det trauma och den skada han givit mig och min familj. Det har förstört min familj för en lång tid, säger kvinnan.

Beachs lagkamrat: ”Önskar att jag visste mer”