Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Karlssons första ord: ”Väldigt ledsen”

Foto: DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / DANIEL LEA/CSM/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Erik Karlsson lämnar Ottawa Senators för San José Sharks.

Nu uttalar sig svenskstjärnan för första gången om klubbens beslut att trejda bort honom.

– Jag är väldigt känslosam och ledsen. Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma och det är väldigt tråkigt att jag måste flytta, säger han.

Efter månader av spekulationer och rykten blev allt klart under torsdagskvällen.

Efter nio säsonger i Ottawa Senators trejdades Erik Karlsson till San José Sharks. Nu uttalar sig den svenske backstjärnan för första gången om jätteflytten.

– Även om jag inte kommer att representera den här hockeyklubben så kommer det här alltid vara mitt hem. Det är väldigt tråkigt att jag måste flytta, säger han.

Ottawa Senators beslut att byta bort Karlsson, de får en rad spelare och draftval i utbyte, grundar sig i en långsiktig plan att bygga upp NHL-laget igen efter den katastrofala fjolårssäsongen.

– Jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag lämnar Ottawa. Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut. De gjorde väldigt tydligt i vilken riktning de ville gå - och jag var inte en del av den, säger en märkbart rörd Karlsson på presskonferensen.

 

Trejden mellan Ottawa och San José

San José får: 

Erik Karlsson och forwarden Francis Perron (22 år gammal).

 

Ottawa får:

Centern Chris Tierney, backen Dylan DeMelo, centern Joshua Norris samt forwarden Rudolfs Balcers.

Ett förstaval i draften 2019 eller 2020.

Ett andraval i draften 2019.

Ytterligare ett villkorligt val i draften 2021.

 

Erik Karlsson: ”En sorglig dag”

Under torsdagskvällen, strax efter att affären blivit officiell, pratade Karlsson med pressuppbådet i arenan Canadian Tire Centre.

– Jag talar direkt från hjärtat nu. Jag hade hoppats att vi stod här under andra omständigheter. Det här är en väldigt känslosam och sorglig dag för mig och min familj. Jag vill först och främst tacka alla i hela Ottawas organisation, och inte minst Daniel Alfredsson som tog hand om mig när jag kom hit, säger han och fortsätter:

– Jag trodde aldrig att dagen skulle komma. Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut.

Samtidigt som han fram emot sin nya tillvaro i Kalifornien kommer han sakna livet i Kanada.

Och Ottawa Senators kommer sakna honom.

– Erik är en exceptionell hockeyspelare som har trollbundit våra fans med sin skicklighet de senaste nio åren. Vi tackar honom för hans engagemang och önskar honom det bästa, säger Senators general manager Pierre Dorion till klubbens hemsida. 

San José Sharks: ”Extremt ovanligt”

San Josés general manager Doug Wilson förfogar nu över ligans mest spektakulära backpar i Erik Karlsson och Brent Burns (två respektive en Norris Trophy).

– Med Erik Karlsson, Brent Burns och Marc-Edouard Vlasic känner vi att vi har tre av ligans absoluta toppbackar och vårt lag ser ännu bättre ut i dag än vad det gör i dag, säger Doug Wilson, som är väldigt nöjd över att ha värvat över Karlsson.

– Det är extremt ovanligt att spelare av hans kaliber blir tillgängliga. Ordet ”världsklass” är kanske lite utnött men Eriks kvalitéer och förmågor tillhör den beskrivningen bättre än de flesta andras i dagens hockey, säger general manager Doug Wilson

Han fortsätter:

– För att värva en sådan här spelare så måste man ge upp något också. Vi förlorar flera kvalitetsspelare men också flera fina människor. Alla spelare som lämnar oss har en väldigt ljus framtid i ligan och vi önskar dem lycka till.