Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bebislyckan: ”Det känns fantastiskt”

Hustrun Melinda födde en dotter under torsdagen.
Erik Karlsson och Melinda Karlsson. Foto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES
Erik Karlsson (mitten) i en match med sitt San Jose Sharks. Foto: JOSIE LEPE / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM/DOHA. I natt kom förklaringen till varför Erik Karlsson, 28, missade onsdagens seriepremiär med San Jose Sharks.

Han och hustrun Melinda blev föräldrar till en flicka under torsdagen.

– Det känns fantastiskt, säger Erik till SportExpressen.

Och tillägger:

– Harlow, heter hon.

Han har inför den här säsongen skrivit på ett monsterkontrakt och ses som en nyckelfigur i det San Jose Sharks som jagar sin första Stanley Cup-titel. Men för ungefär ett dygn sedan kom beskedet att Erik Karlsson missar Sharks NHL-premiär mot Vegas Golden Knights. Klubben uppgav att ”personliga skäl” som anledning, men lämnade i övrigt inga detaljer. 

– Vi fick veta att han inte kunde spela en timme innan matchen skulle starta, sa Sharks tränare Pete DeBoer i NBC:s sändning.

Nu är det blivit tydligt varför Karlsson saknades på isen. Han har blivit pappa. 

Erik Karlssons lycka - har blivit pappa

Karlsson meddelar på Instagram att han och frun Melinda Karlsson har blivit föräldrar till en flicka. 

”Till min vackra hustru som har gjort allt i sin makt för att sätta vår vackra lilla flicka till världen. Jag har aldrig träffat en mer beslutsam eller starkare person än du. Det har inte varit lätt, men efter regnet är vår lilla regnbåge äntligen här. Jag älskar er båda mer än vad ni kan föreställa er”, skriver Karlsson. 

https://www.instagram.com/p/B3LXJmVhwQP/

Det har inte varit känt att paret Karlsson väntade barn på nytt efter att de i fjol förlorade sin son Axel. 

Det var i november 2017 som de meddelade att Melinda var gravid, men i mars 2018 kom den tragiska nyheten att paret förlorat sonen.

”I den här extremt svåra tiden är det svårt att se ljuset i tunneln, men vi vet att vi kommer komma dit en dag. Vi vill tacka alla för all kärlek och support vi har tagit emot, och för att ni respekterat vårt privatliv och den process vi måste gå igenom”, skrev Karlsson på Twitter då. 

San Jose spelar på fredagskvällen

Erik skrev på ett åttaårskontrakt med San Jose i somras, som gör honom till lagets högst betalde spelare. Årslönen ligger på 11,5 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 112,7 miljoner kronor.

Totalt är kontraktet värt 901,6 miljoner kronor.

Sharks förlorade premiären mot Vegas Golden Knights med 1-4.

Man tar emot samma Golden Knights i hemmapremiären på fredagskvällen och reser sedan direkt till södra Kalifornien för ett bortamöte med Anaheim Ducks natten till söndag, svensk tid.