Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erik Källgren måste få speltid, enligt experten

Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Toronto Maple Leafs har målvaktsproblem.

Det visade sig på nytt i natt när andremålvakten Petr Mrazek fick en stor del av skulden för 2-5-förlusten mot Buffalo Sabres i utomhusmatchen i Hamilton.

– Ge Erik Källgren chansen att spela. Ärligt talat fattar jag inte vad de håller på med, dundrade förre NHL-spelaren Paul Bissonnette i expertpanelen hos TNT efter matchen.

Toronto har förstemålvakten Jack Campbell skadad och både han och Mrazek har haft djupa svackor den här säsongen.

Något som media i Toronto och Kanada uppmärksammat under vintern.

Men inför söndagens utomhusmatch på Tim Hortons Field i Hamilton fick Mrazek ändå förtroendet av coachen Sheldon Keefe. Också general managern Kyle Dubas backade upp Mrazek och försökte dämpa de kritiska rösterna och fansens krav på en trejd för en ny målvakt före deadline nästa måndag.

Men Mrazek hade ingen lyckad dag inför de drygt 26 000 åskådarna. Speciellt Buffalos 3-2-mål, som kom efter ett skott längs den förlängda mållinjen av Vinnie Hinostroza, blev föremål för kritik.

– Det där skottet får inte smita in vid första stolpen, det är för dåligt, kommenterade förre NHL-stjärnan Eddie Olczyk i tv-sändningen av matchen hos amerikanska TNT.

Torontos målvaktsproblem blev föremål för en lång diskussion bland expertpanelen i tv-studion hos TNT i Atlanta efter matchen. 

– Det finns absolut ingen anledning till varför man inte gav Källgren chansen från start i kassen i kväll. Botten är nådd när det gäller målvaktsproblemen hos Toronto, varför testar man inte Källgren nu? Se vad som hände när St. Louis släppte fram Jordan Binnington vintern 2019. Han tog dem sedan hela vägen till Stanley Cupsegern några månader senare, dundrade Paul Bissonnette.

”Fattar inte vad de håller på med”

Källgren var ombytt reserv i utomhusmatchen, men fick aldrig hoppa in. Han kontrakterades av Toronto som free agent i maj 2021 och har spelat 26 matcher med farmarlaget Toronto Marlies i AHL den här vintern.

Erik Källgren draftades av Arizona Coyotes i den sjunde rundan 2015, men kom aldrig längre än till farmarligorna ECHL och AHL (Tucson Roadrunners) under sina år med Arizona.

Han har spelat i Hockeyallsvenskan med AIK och vann SM-guld med Växjö i SHL förra säsongen.

Enda inhoppet i NHL i vinter kom den 10 mars när han fick göra NHL-debut i kassen efter halva matchen mot Arizona och svarade för 10 räddningar på 11 skott. 

Källgren kom då in och ersatte Mrazek sedan denne släppt in fyra mål på 12 skott.

– Jag fattar inte vad de håller på med i Torontos klubbledning. Låt grabben spela från start en match. Vi talar om ett lag som inte vunnit en slutspelsserie sedan 2004, fortsatte Bissonnette.

Han fick medhåll av tvillingarna Sedins gamle kedjekamrat, Anson Carter.

– Ja, det går inte att vinna matcher när man spelar flodbåtshockey och har ett försvar som släpper till skott från alla möjliga håll, sa Carter.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.