Erbjuder Filip Forsberg ett kontrakt till 2030

Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Nashville Predators ledning är desperata att få skriva ett nytt flerårskontrakt med Filip Forsberg, 27.

Enligt klubbens general manager, David Poile, har man erbjudit ett 8-årsavtal till sin svenske anfallsstjärna.

– Vi vet att han helst vill stanna i Nashville, men vi har inte lyckats komma överens om lönen. Men vi har några veckor på oss och hoppas få till en överenskommelse, säger Poile till nhl.com.

Det är ingen hemlighet att förhandlingar mellan Predators och Forsberg och hans representanter pågått under en längre tid.

 SportExpressen har också rapporterat att parterna står en bra bit ifrån varandra.

Forsberg vill tjäna lika bra som lagkamraterna

 Forsberg vill, enligt uppgift, ha en lön i klass med backstjärnan och lagkaptenen Roman Josi, som tjänar 9,059 miljoner dollar i årslön.

 Klubbens två högst betalda forwards är Matt Duchene, 31, och Ryan Johansen, 29, som båda kvitterar ut 8,0 miljoner dollar per säsong.

Så Filip Forsberg, som gjorde 84 poäng, 42 mål och 42 assist, på 69 matcher, begär minst samma lön som kollegerna Duchene och Johansen.

 Nashville är den enda klubb som kan erbjuda ett kontrakt över åtta år. För övriga NHL-klubbar gäller begränsningen sju år om Filip skulle komma ut på den öppna marknaden den 13 juli.

Nashville avslöjar inte årslönen

 Nashville går nu ut öppet med att man har presenterat ett maxkontrakt när det gäller längden, men Poile vill inte avslöja hur mycket pengar det handlar om.

 – Han har gjort klart för oss att han inte är intresserad av att skriva under något avtal som inte är åtta år långt, meddelade David Poile igår. 

En gissning är att man erbjudit 7,5-8,0 miljoner dollar och hoppas att det där extra året ska vara en tillräcklig kompensation för att Forsberg ska tacka ja.

 Nashville vädjar nu till Filip Forsberg att vara förstående för att klubben ska kunna bygga ett konkurrenskraftigt lag omkring honom under de närmaste åren.Sillysvepet med hockeyexperterna

Adam Johansson och Johan Svensson snackar om lagen i SHL och hockeyallsvenskan