Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Enström rånades och  misshandlades i natt

Publicerad

Ett besök i hemstaden Örnsköldsvik slutade i ett trauma för Tobias Enström.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se blev NHL-proffset misshandlad och bestulen av tre män natten till lördag.

– Han är inte allvarligt skadad, säger Stefan Edin vid Västernorrlands polis.

Misshandeln ska ha skett på Torggatan i centrala Örnsköldsvik.

Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland, vill inte bekräfta SportExpressen.se:s uppgifter att offret var NHL-spelaren Tobias Enström.

Edin kan dock bekräfta att en sådan incident har ägt rum på Torggatan natten till lördagen.

"Inte allvarligt skadad"

– Man har kommit i dispyt och tre personerna har gemensamt misshandlat en person och tagit pengar från honom. Men jag vill inte gå in på fler detaljer om vem som blev misshandlad och vilka som utförde misshandeln, säger Edin.

Hur gick det för personen som blev misshandlad?

Jag har inte tillgång till en detaljerad skadebild, men jag vet att han inte är allvarligt skadad. Han fördes till sjukhus, men de flesta som blir misshandlade behöver tillsyn och omplåstran, för att undersöka om man har drabbats av en hjärnskakning och kanske behöver sy ett stygn. Men som sagt: jag kan inte säga hur grovt misshandlad han har blivit.

Edin kan också bekräfta att polisen vet vilka som låg bakom misshandeln.

– Vi vet vad de heter, vad de har för personnummer, rubbet. De sitter anhållna hos oss, säger han.

"Blivit traumatiserad"

Har de erkänt?

Det kommenterar vi inte.

Hur mycket blev offret bestulen på?

– Jag vet inte den exakta summan, men som jag har förstått så fick de med sig pengar. Men det brukar inte vara så stora summor när offret är så ungt, för då brukar man mest handla med kort.

Hur mår offret i dag?

Utredarna har talat med honom, så han fullständigt klar och så. Men jag förutsätter att han har blivit traumatiserad, det blir ju oftast så efter ett rån.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se mår Enström bra i dag och fick lämna sjukhuset redan i natt.

Senare på lördagen bekräftade Winnipeg Jets general manager Kevin Cheveldayoff att Enström blivit utsatt för en misshandel.

– Tydligen var Tobias ute på middag med sin familj och gick sedan till en bankomat för att ta ut pengar. Då blev han rånad av tre personer. Så vitt jag vet har de tre personerna blivit gripna av polisen, säger Cheveldayoff till Winnipeg Free Press enligt TT.
– Tobias mår bra. Han fick ett litet jack ovanför ena ögat, säger Cheveldayoff.

VM– och OS-meriterad

Enström har ett förflutet i Modo, med vilka han vann SM-guld 2007. Därefter blev den en flytt till NHL och Atlanta Thrashers, som sedermera bytte namn till Winnipeg Jets.

Enström var uttagen till VM-truppen 2007 och 2009, samt till OS-truppen 2010.

Han tackade nej till att vara med i Pär Mårts VM-lag under hemmamästerskapet i år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag