Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är något vi inte ens kunnat drömma om”

Se avsnittet här.
Daniel och Henrik Sedin.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Det är 20 år sedan Henrik och Daniel Sedin valdes i första rundan av draften. Inför förra säsongen lade de skridskorna på hyllan. 

Under inledningen av NHL-draften 2019 avslöjade Gary Bettman beskedet - deras tröjor kommer att hissas i februari.

– Det här är en otroligt stor ära som vi inte ens kunde drömt om när vi kom till Vancouver som 18-åringar, säger Henrik Sedin till Vancouvers hemsida.

Det var inför säsongen 18/19 som Sedin-bröderna valde att lägga skridskorna på hyllan efter 18 år i NHL. Nu hyllas de med en hel vecka till deras ära i Vancouver. ”Sedin Celebration Week” kommer att arrangeras över tre hemmamatcher i februari.

– Vi hade aldrig kommit så långt i våra karriärer utan stödet från våra lagkamrater, tränare, ledning men allra viktigast, fansen, säger Daniel Sedin och fortsätter:

– Att få fira det och tacka dem i februari kommer bli en speciell vecka för oss och våra familjer.

Hyllas för arbetet på och utanför isen

Första matchen kommer det att vara en hyllning till de spelare som redan har sina tröjor hängandes i taket (Stan Smyl, Trevor Linden, Markus Näslund and Pavel Bure) för att senare gå över till att hylla bröderna. Där kommer deras karriärer att hyllas med en ceremoni för att hissa tröjorna.

Både Daniel och Henrik Sedin har gjort mycket utanför isen, och jobbar fortfarande med det, vilket kommer att hyllas. Vi tredje matchen under veckan blir fokus på just det, deras arbete utanför isen.

– Att få ha våra tröjor bredvid Stan, Trevor, Markus och Pavel är en stor ära och vi är väldigt ödmjuka till det.

https://twitter.com/Sportsnet/status/1142223672763011072

Bröderna Sedin, 38, var Canucks trogna hela sina karriärer och är levande legendarer i klubben. Henrik Sedin är lagets främsta poängplockade genom alla tider med sina 1070 på 1330 matcher. Daniel Sedin är strax bakom med 1041, men är klubbens främste målskytt nånsin med sina 393 fullträffar.