Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elias show – bjöd på dubbla poäng i natt

Foto: BOB FRID / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: BOB FRID / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: BOB FRID / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Det var förstås bara en tidsfråga innan Elias Pettersson skulle hitta fjolårsformen.

Det skedde i natt, svensk tid, när Vancouver Canucks besegrade Ottawa Senators med 5-1.

Elias svarade för ett mål och en målgivande passning.

– Jag har inte startat säsongen som jag önskat, men ikväll känns det bättre, sa den 22-årige svenske anfallsstjärnan i en intervju med Sportsnet i Kanada under den andra periodpausen. 

Med nattens mål och assist fördubblade han sin poängskörd i vinter.

Efter en blek insats av EP-kedjan med JT. Miller och Brock Boeser i den förra matchen mot Ottawa i måndags kom man loss i nattens möte.

Miller var tvåmålsskytt och utnämndes till matchens första stjärna före Pettersson och Tyler Motte.

TV-experterna öste beröm över Elias efter islossningen i natt.

– Elias har ett bra skott och att han inte utnyttjat det tidigare i vinter kan ha att göra med att han inte haft självförtroendet på topp efter den sega seriestarten. Men nu var han inte rädd för att skjuta och det resulterade i ett snyggt mål och ytterligare några fins chanser, sa förre NHL-spelaren Anthony Stewart i tv-studion os Sportsnet.

Islossning för Elias Pettersson

Tidigare Canucksbacken Kevin Bieksa instämde:

– Vi kunde se redan under den första perioden att Pettersson sköt för att näta. Han hade den där aggressiviteten framför kassen igen, menade Bieksa.

Petterssons fullträff kom efter 17.16 av den andra perioden i powerplay när han stod i den högra tekningscirkeln, siktade och pricksköt ett handledsskott i plockkrysset bakom Marcus Högberg i Ottawakassen.

Ett vackert mål.

Lika snygg var framspelningen till Millers 2-1-mål tidigt i mittenperioden när Elias elegant droppade pucken bakom ryggen till Quinn Hughes, som sedan hittade en fri Miller framför Ottawakassen.

Vancouver inledde nattens match svagt och förlorade skotten under den första perioden med 7-23.

När Sportsnetsreporten Dan Murphy frågade Pettersson om den bedrövliga perioden instämde svensken i kritiken.

– Ja, det var ingen bra öppningsperiod av oss. Men vi pratade ut i pausen om att sätta fart på tempot och ha bättre puckkontroll i nästa period och lyfte vårt spel då, svarade Elias.

Vancouver möter Ottawa för tredje gången inom loppet av fyra dagar när lagen drabbar samman igen i Rogers Arena natten till fredag, svensk tid.