Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias Pettersson: ”Jag vill vara en bra person”

Fem svenskar att hålla koll på i NHL
Foto: JASON OGULNIK/POLARIS
Foto: USA TODAY NETWORK / MARC DESROSIERS-USA TODAY SPORTS SIPA USA

Elias Pettersson stod för en makalös debutsäsong i NHL.

Men under sommaren reflekterade Pettersson, 20, också över svårigheten med att vänja sig vid ett liv i strålkastarljuset.

– Jag vill inte bara vara en duktig hockeyspelare. Jag vill vara en bra person också, säger Pettersson till Sportsnet. 

Elias Pettersson skrämde slag på motståndarbackarna under sin debut i ligan i fjol.

Efter en suverän säsong förärades också 20-åringen med utnämningen som Årets rookie i ligan.

Nu, inför sin andra säsong i NHL, har Elias Pettersson tagit stora steg mot att bli en ny ledarfigur i Vancouver Canucks.

Inte bara på isen, utan även utanför den.

I en intervju med kanadensiska Sportsnet säger Pettersson att han under sommaren reflekterat över sin personlighet och hur han vill framställa sig själv.

– Jag har tänkt på hur jag vill uppfattas i medierna. Jag är ny i rampljuset och försöker vara en god förebild och ta tid med supportrarna. Jag vill inte bara vara en duktig hockeyspelare, jag vill vara en bra person också, säger han.

I fjol kunde Pettersson lacka ur på reportrarnas frågor om han uppfattade dem som dåliga eller upprepande.

Elias Petterssons nya roll

Något som inte ska hända framöver.

– Jag hanterade det inte på sättet jag vill göra. Jag blev frustrerad och ibland arg över att få samma frågor hela tiden. Men det här är mitt jobb och jag älskar mitt jobb. Att medierna överhuvudtaget vill prata med mig ser jag som en positiv sak. Jag ser på det annorlunda nu och försöker vara mitt bästa jag, säger Pettersson.

Under säsongen väntas Elias Pettersson ta en större roll i laget även om han inte får någon bokstav på tröjan. Ny kapten väntas av allt att döma Bo Horvat bli, men Pettersson leder laget genom sitt spel.

– Han är fortfarande ung och det finns ingen anledning att pressa honom till att göra något han inte vill. Låt honom spela bara. Bröderna Sedin hade det bästa ledarskapet, de visade vägen genom sitt sätt att spela, säger målvakten Jacob Markström till Sportsnet.

Elias Pettersson har inlett årets NHL-säsong med två poänglösa matcher. Vancouver Canucks nästa match är hemma mot Los Angeles Kings natten mot torsdag.

Erik Karlssons babylycka