Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias Pettersson hyllas – efter nya konstmålet

Elias Pettersson, 21.Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Elias Pettersson och hans lagkamrater. Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Elias Pettersson, 21, bjöd på ett nytt konstmål i natt, svensk tid, när Vancouver besegrade Pittsburgh med 4-1.

– Inte många spelare kan få upp pucken så klockrent i krysset i en sådan svår situation, berömde lagkamraten J.T. Miller i en tv-intervju med Hockey Night in Canada i den andra periodpausen.

Själv sa Elias efter slutsignalen så här om supermålet:

– Det där gick på instinkt. Ingen situation man kan träna på, så det var bara att följa första tanken och nypa till när chansen kom.

Elias har nu gjort fem mål på de sex senaste matcherna och flera av fullträffarna har varit höjdarnummer.

Hans 3-1-mål i nattens match kom på en retur sedan backen Tyler Myers skjutit.

Men Petterson fick sträcka sig och ur en svår kroppsställning få i väg ett skott från den högra cirkeln samtidigt som han var uppvaktad av Penguinsbacken Marcus Pettersson.

Skottet gick stenhårt rakt upp i närmaste krysset.

– Elias har en enorm talang och är så målmedveten i allt han gör, så han är svårstoppad. Hans mål var ett makalöst toppnummer, sa kedjekamraten J.T. Miller i tv-intervjun med Sportsnet. 

Elias Pettersson snittar 1,05 poäng

Elias hann också med att spela fram Brock Boeser till 4-1 med en kort backhandpassning från en position snett ute till höger om kassen.

– Titta på den framspelningen, den är högklassig, utropade tv-kommentatorerna.

Med nattens två poäng är Elias Pettersson uppe i 39 poäng, 17 mål och 22 assist, på 37 matcher.

Han har alltså 1,05 poäng i snitt per match.

– Det här var en viktig seger för oss. Vi behöver poängen, sa Elias efteråt i en tv-intervju med Scott Oake. 

Även Markström hjälte

En annan svensk hjälte i Rogers Arena i natt var Jacob Markström, som svarade för 28 räddningar.

Då ska ni veta att Pittsburgh inte hade ett enda skott på mål under den första perioden, vilket bara hänt en gång tidigare i klubbens historia.

– Markström var fenomenal under den andra perioden när Penguins bombarderade honom med skott. Han var dynamit och gav dem en chans att vinna matchen med sina räddningar. Vi ska komma ihåg att Pittsburgh hade ett stort antal kvalificerade målchanser. I mina ögon var han banans bäste spelare, kommenterade Elliotte Friedman i expertpanelen hos Hockey Night in Canada.

Elias Pettersson berömde också Markström efter matchen.

– Han har varit otroligt bra för oss hela säsongen. Vi vet att vi kan lita på honom i alla lägen. Han kommer alltid upp med de där avgörande räddningar, sa Elias.