Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias miljonregn efter nya klubbrekordet

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / KAMIL KRZACZYNSKI-USA TODAY SPOR SIPA USA

Elias Pettersson har passerat 60 poäng i NHL.

Det betyder att 20-åringen kan räkna in en stor summa pengar på bankkontot.

I går natt tangerade han rookierekordet i Vancouver Canucks.

Mot Chicago Blackhawks i natt lyckades Elias Pettersson bli ensam på täppan efter en assist och han hyllades massivt efter den historiska noteringen. 

Ånge-sonen har nu spelat ihop för 61 poäng (27+34) under sin rookiesäsong med nio matcher kvar att spela.

– Det är verkligen speciellt. Jag är väldigt stolt över det. Det har varit en lång säsong och jag är mycket glad över vad jag har åstadkommit så här långt, säger Elias Pettersson till Sportsnet 650 Vancouver.

Foto: USA TODAY NETWORK / JEROME MIRON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

Elias Pettersson har fått 7,8 miljoner i bonusar

Det kommer utan tvekan leda till att han får ta emot Calder Trophy, priset som årets rookie, efter säsongen. 

Redan nu kan Elias Pettersson njuta av att milstolparna under första NHL-säsongen bidrar till att fylla på bankkonto ordentligt.

 

 

Att nå 60 poäng gav ytterligare två miljoner kronor och svensken har nu tjänat 7,8 miljoner kronor i bonusar, enligt Vancouverbaserade hockeyjournalisten Ryan Biech.

SportExpressen har tidigare undersökt hur mycket Elias Pettersson kan komma tjäna när hans rookiekontrakt går ut och han blir betald i paritet med de största stjärnorna i ligan.

– Han kommer få ett ännu bättre kontrakt som lär ge honom över 11,6 miljoner dollar (107 miljoner kronor) per säsong. Förutsatt att han fortsätter att leverera som han gör nu. Lönetaket kommer fortsätta att höjas och så även spelarlöner, framför allt för stjärnor som Pettersson, sa Satiar Shah på Sportsnet 360 tidigare i år.

 

 

”Elias Pettersson är en speciell spelare”

Den drömlönen lär många tycka att Elias Pettersson förtjänar. Framför allt de i Vancouver, där han ses som den nya hockeyguden.

– Han är en rätt speciell spelare, säger tränaren Travis Green.

– Det var kul (att han slog rookierekordet), jag är glad för ”Peteys” skull. Jag vet att lagkamraterna och hela staden är det också.

Vancouver Canucks nästa match spelas mot bottenlaget Ottawa Senators natten mot torsdag.

https://twitter.com/ryanbiech/status/1107822436546797568