Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekholms öde avgörs: ”Det vore helt galet”

Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA

LOS ANGELES. Idag, måndag, avgörs Mattias Ekholms öde i Nashville Predators.

Nattens 3-2-seger över Dallas Stars kan ha varit avgörande för klubbledningens beslut inför trading deadline.

– Med den här tvåpoängen skaffade Nashville sig ett fastare grepp om den fjärde och sista slutspelsplatsen i NHL:s Central division, så det vore galet att trejda Ekholm nu, kommenterade förre NHL-spelaren Bill Lindsay i expertpanelen hos NHL Network.

Det mesta talar nu för att Ekholm blir kvar i Nashville.

Att hans namn nämnts i rykteskarusellen inför trading deadline har att göra med att Predators länge såg ut att missa play off samtidigt som den 31-årige svenske backkämpen bara har ett år kvar på kontraktet med en hanterbar lön för en eventuell köpare.

Mattias sa till SportExpressen i en intervju i förra veckan att han inte går och oroar sig så mycket längre om ett klubbyte.

– Det är inget jag kan påverka ändå, så jag försöker bara fokusera på vad jag kan göra på isen under matcherna.

Laget fick tillbaka skadade backen Ryan Ellis i slutet av den förra veckan och har nu en plats i play off i sina egna händer.

– Med de tre grundbultarna i försvaret, Roman Josi, Ryan Ellis och Mattias Ekholm är Nashville ett helt annat lag. Man har haft alla tre av dem skadade under olika perioder i vinter, men nu ser laget stabilt ut igen. Visst, man saknar Filip Forsberg, men som man spelat den senaste tiden finns absolut en slutspelsplats inom räckhåll, sa Bill Lindsay efter nattens vinst.

Viktiga poäng mot Dallas

Efter lördagens 0-3-förlust hemma mot Tampa Bay reste sig Nashville och tog två viktiga poäng mot Dallas.

Det stod 2-2 vid full tid och efter den fem minuter långa förlängningen, så avgörandet kom på straffar.

Och där var Ryan Johansen den ende av de sex straffskyttarna, som lyckades göra mål.

Lagkamraterna kallar hans straffvariant för ”The Slow Joe”, då Johansen väntar ut motståndarmålvakten i det längsta innan han skickar upp pucken i krysset från nära håll.

– Jag gillar den där varianten och har kört den vid några tillfällen under senare år. Vi gjorde en gedigen insats idag och inte minst killarna som dödade utvisningar ska ha beröm. De gjorde ett fantastiskt jobb, sa Johansen när han intervjuades av Bally Sports direkt efter slutsignalen.

Nashville har nu fyra poängs försprång till Chicago i kampen om fjärdeplatsen, men med en match mer spelad.