Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eichel stängs av för sin tackling mot svensken

Jack Eichel.Foto: MIKE WULF/CSM/REX / MIKE WULF/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Carl Söderberg.Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM. Två matchers avstängning och jätteböter på en dryg miljon kronor.

Buffalo får klara sig utan lagkaptenen och centerstjärnan Jack Eichel, 22, ett tag.

NHL valde att stänga av honom för den tackling han utdelade mot Carl Söderberg i lördagens möte mellan Buffalo och Colorado.

Händelsen inträffade efter 14.48 av den andra perioden vid ställningen 1-0 till Colorado.

Söderberg jagade en puck som just passerat den egna blå linjen till höger längs långsargen när Eichel försökte stänga vägen för svensken.

Det slutade med att Buffalostjärnan träffade Söderbergs huvud med sin högra arm och axel. Carl Söderberg föll till isen och domarna straffade Eichel med en tvåminuters utvisning för ”Illegal check to the head”.

Jack Eichel får böta över en miljon

Men NHL:s Department of Players Safety granskade under söndagen händelsen och beslutade att stänga av Jack Eichel och därmed också bötfälla honom.

Bötessumman blev 107 526 dollar, vilket motsvarar ca 1,013 970 svenska kronor. Pengarna går till spelarfacket NHLPA:s Players´Emergency Found.

Colorado, som saknade Gabriel Landeskog i laguppställningen, vann matchen med 3-0.

Eichel missar nu Sabres två kommande matcher mot Dallas på tisdag och Pittsburgh på torsdag, båda spelas hemma i Buffalo.

Carl Söderberg klarade sig utan någon skada och kunde fullfölja matchen.