Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter Raymond - fler svenskar till Detroit

Modos William Wallinder.Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Lucas Raymond valdes som nummer fyra i draften.Foto: BILDBYRÅN
Detroits forward Dylan Larkin.Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Detroit Red Wings satsar svenskt.

Man valde som bekant Lucas Raymond med sitt första draftval (nr 4) i den första rundan natten till onsdagen, svensk tid.

Och när den 2:a rundan körde i gång på onsdagskvällen, svensk tid, så plockade Red Wings Modobacken William Wallinder med draftval nr 32.

– Vi trodde alla att han skulle gå tidigare och bli draftad i slutet av den första rundan, så det kommer inte som någon överraskning att just Red Wings plockade honom nu tidigt i den 2:a rundan. Han är en storväxt, men rörlig back och kommer att passa väl in i Detroit och deras grupp. Än en gång har scouten Håkan Andersson visat klubben vägen med bra svenska talanger, kommenterade förre NHL-spelaren Dave Reid i tv-studion hos NHL Network efter det att Kris Draper meddelat valet i direktsäsndningen.

Detroit fortsatte på den inslagna svenska vägen och valde ännu en svensk talang senare i den 2:a rundan när man draftade Frölundaforwarden Theodor Niederback, som nr 51.

– En center med högt hockey-IQ, som är bra över hela banan. Det här är ännu ett smart draftval av Detroit, berömde Dave Reid.

Helge Grans vald av LA Kings

Näste svensk att bli vald under den 2:a rundan var Malmös Helge Grans, som gick till Los Angeles Kings som nr 35.

– En fantastisk skridskoåkare, som också han var rankad att gå i slutet av den 1:a rundan, men som nu istället gick tidigt i 2:a rundan. Han har kapacitet att bli en riktigt bra försvarare, sa Dave Reid.

Många svenskar gick i den andra rundan

Sedan följde ytterligare några svenskar tidigt i rundan.

Här de valen:

x Daniel Torgesson, Frölunda, draftades av Winnipeg som nr 40.

x Luleåforwarden Noel Gunler, som fyller 19 år denna onsdag, listades av Carolina som nr 41.

x Florida satsar på fler svenskar nu sedan bytet av general manager. Som nr 43 valde man Leksandsforwarden Emil Heineman.

Flera trejder under onsdagen

Onsdagen inleddes med några trejder också och där var det mest kända namnet målvakten Matt Murray, som lämnar Pittsburgh för Ottawa. I utbyte fick Penguins forwarden Jonathan Gruden och ett draftval i den 2:a rundan (nr 52).

Nashville skickade sedan Nick Bolino till Minnesota för forwarden Luke Kunin. Klubbarna bytte också några draftval.