Washington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAWashington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Washington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Washington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅNWashington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Washington besegrade Pittsburgh med 4-1. Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter kritiken – bryter torkan

Publicerad

LOS ANGELES. Poängtorkan är över för Nicklas Bäckström, 29.

Efter att spelat sju matcher utan ett enda mål eller assist, så var Washingtons svenske centerstjärna tillbaka i poängprotokollet i natt när man besegrade regerande Stanley Cupmästarna Pittsburgh med 4-1.

Bäckis spelade fram nye kedjekamraten Chandler Stephenson till 3-1-målet.

Assisten var Bäckströms 550:e i NHL, nattens match var hans 750:e.

Men Bäckis var mest glad över att målvakten Braden Holtby nu nådde milstolpen 200 segrar i NHL.

– Vi vet alla hur bra Braden är och vilken stor betydelse han har för vårt lag. Han kan stjäla matcher och det är imponerande hur han gör det. Förhoppningsvis har vi andra hjälpt honom lite på vägen till milstolpen också, sa Bäckis till nhl.com efteråt.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Han kom till nattens match med sin längsta svit av matcher utan poäng under sina elva säsonger i NHL.

I en intervju dagen före mötet med Penguins var Nicklas Bäckström kritiskt till sin klena utdelning under de senaste två veckorna.

– Jag är medveten om att jag måste spela bättre och producera poäng. Jag är missnöjd över min insats, då jag ska vara en av de ledande spelarna i laget, sa han till nhl.com.

"Där har du skillnaden i kväll"

I natt testade coachen Barry Trotz en ny vänsterforward, Chandler Stephenson, i Bäckis kedja med T.J. Oshie och det blev lyckat .

Både Stephenson och Oshie gjorde mål och Nicklas hade en assist.

Hans målgivande passning kom från kortsargen snett bakom Penguinskassen, där Stephenson klippte till direkt från skottsektorn och överlistade Matt Murray.

– De gör två av målen sent i powerplay medan vi inte får någon utdelning i vårt powerplay. Där har du skillnaden i kväll, sa Patric Hörnqvist efter matchen.

Med nattens seger tog sig Washington upp på den första wild cardplatsen i Eastern conference.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag