Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter 47 matcher – Pettersson gör mål i powerplay

Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Äntligen.

Elias Pettersson, 24, registrerade sitt första mål i powerplay i säsongens 47:e match.

Men det var än en gång nära att han hade blivit bestulen på fullträffen.

Pucken gled sakta, sakta, in över mållinjen samtidigt som lagkamraten Ilja Mikhejev var där med klubban och petade på den.

Elias svarade för två mål när Vancouver Canucks i natt, svensk tid, besegrade Columbus Blue Jackets med 5-2.

Pettersson var ett enda stort leende när han förstod att 5-1-målet var hans och att den där försmädliga nollan i kolumnen över mål i powerplay äntligen var krossad.

Han mätte med fingrarna den centimeter som hade tagit pucken in över mållinjen, så att målet blev hans, när han satt på bänken spelarbåset efteråt.

Elias har vid två tidigare tillfällen den här säsongen tvingats se vad som såg ut att vara hans mål i powerplay gå till lagkamrater i stället. 

20:e målet

Men nu var turen på hans sida och lagkamraterna klappade om honom lite extra i båset när videobilderna på Jumbotronen visade att pucken redan var inne när Mikhejevs klubba nådde den.

EP40 visade Canucks vägen med sitt 1-0-mål i numerärt underläge redan efter 1,25 minuter. Det var hans 20:e mål i vinter.

Han står nu på 58 poäng, 21 mål och 37 assist, efter 47 spelade matcher och toppar Canucks interna poängliga.

Lagkaptenen Bo Horvat, som är Vancouvers målkung med 31 fullträffar, stod för fyra assist och valdes till matchens lirare före Elias Pettersson.