Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Dumpade mig – utan pengar eller kläder"

John Tortorella.
Foto: Carl Sandin / © BILDBYRÅN
Tortorella tillsammans med Henrik Lundqvist.
Foto: Julie Jacobson / AP
Foto: Nick Wass / AP FR67404 AP

John Tortorella är en av världens mest kända hockeytränare, och coachar för tillfället Columbus i NHL.

Han har ett rykte om sig som synnerligen kontroversiell – och för SVT berättar han om en story i norra Europa under sin karriär som aktiv spelare.

– General managern, jag säger inte vem eller vilket lag, dumpade mig i Tyskland utan pengar och kläder, säger Tortorella.

John Tortorella är en smått legendarisk hockeyprofil på andra sidan Atlanten.

Han har tränat åtskilliga NHL-klubbar, och även managerat USAs landslag i diverse mästerskap. Men förutom sina färdigheter som tränare blir Tortorella ofta omskriven för sina vredesutbrott, frispråkighet i medier.

SVT har gjort en intervju med tränaren, där han berättar en anekdot i samband med en resa till Sverige.


LÄS ÄVEN: Svenska talangen hyllas stort efter världsrekordet

Sparkades från ligan

Han spelade collegehockety på Maines universitet, men tog i början på 80-talet beslutet att testa lyckan i Sverige. I sitt lag Kristianstad blev en snabbt en profil – men sejouren fick ett abrupt slut.

– Jag älskar att spela hockey. Jag spelade collegehockey, sen drog jag till Sverige i ett par år. Men jag blev sparkad från ligan, för jag hamnade i en fajt, och det får man inte, berättar han för SVT.


LÄS ÄVEN: Linnea Claesons blåsning – efter vidriga förslaget

"Lämnade mig i Tyskland utan kläder"

Tortorella fortsätter med att berätta om incidenten något år senare, som fick honom att ställas på bar backe i Tyskland.

– Nästa år var jag tillbaka, och för att göra en lång story kort så var mina visumpapper helt ”fucked up". Så jag blev stoppad vid passkontrollen.

– Vi var tvungna att åka över till Tyskland för att fixa papperna, men mitt pass var inte heller okej. Så general managern, jag säger inte vem eller vilket lag, dumpade mig i Tyskland utan pengar och kläder...https://twitter.com/SVTSport/status/848574277783871488