Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Dumpade mig – utan pengar eller kläder"

John Tortorella. Foto: Carl Sandin / © BILDBYRÅN
Tortorella tillsammans med Henrik Lundqvist. Foto: Julie Jacobson / AP
Foto: Nick Wass / AP FR67404 AP

John Tortorella är en av världens mest kända hockeytränare, och coachar för tillfället Columbus i NHL.

Han har ett rykte om sig som synnerligen kontroversiell – och för SVT berättar han om en story i norra Europa under sin karriär som aktiv spelare.

– General managern, jag säger inte vem eller vilket lag, dumpade mig i Tyskland utan pengar och kläder, säger Tortorella.

John Tortorella är en smått legendarisk hockeyprofil på andra sidan Atlanten.

Han har tränat åtskilliga NHL-klubbar, och även managerat USAs landslag i diverse mästerskap. Men förutom sina färdigheter som tränare blir Tortorella ofta omskriven för sina vredesutbrott, frispråkighet i medier.

SVT har gjort en intervju med tränaren, där han berättar en anekdot i samband med en resa till Sverige.

 

LÄS ÄVEN: Svenska talangen hyllas stort efter världsrekordet

Sparkades från ligan

Han spelade collegehockety på Maines universitet, men tog i början på 80-talet beslutet att testa lyckan i Sverige. I sitt lag Kristianstad blev en snabbt en profil – men sejouren fick ett abrupt slut.

– Jag älskar att spela hockey. Jag spelade collegehockey, sen drog jag till Sverige i ett par år. Men jag blev sparkad från ligan, för jag hamnade i en fajt, och det får man inte, berättar han för SVT.

 

LÄS ÄVEN: Linnea Claesons blåsning – efter vidriga förslaget

"Lämnade mig i Tyskland utan kläder"

Tortorella fortsätter med att berätta om incidenten något år senare, som fick honom att ställas på bar backe i Tyskland.

– Nästa år var jag tillbaka, och för att göra en lång story kort så var mina visumpapper helt ”fucked up". Så jag blev stoppad vid passkontrollen.

– Vi var tvungna att åka över till Tyskland för att fixa papperna, men mitt pass var inte heller okej. Så general managern, jag säger inte vem eller vilket lag, dumpade mig i Tyskland utan pengar och kläder...

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!