Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drömmen slog – in för doldis-svensken

Publicerad

Han hade som dröm att spela en NHL-match innan han fyllde 25 år.

Nu är Fredrik Claesson, ordinarie i Ottawa Senators.

Och när laget i morgon möter Colorado i Globen, så är han i första backpar med superstjärnan Erik Karlsson. 

– Sen tog det fyra år och lite till så fick jag min chans, det var bara att gnugga på. 

Alla som någon gång knutit på sig skridskorna och åkt ut för match delar drömmen.

Drömmen om de stora arenorna, klassiska lagen. Drömmen om NHL.

För Fredrik Claesson, 24, var NHL också länge en dröm. 

Så när han sommaren 2012 skrev under sitt första kontrakt med Ottawa Senators organisation, som draftade honom sommaren före, var drömmen nära att bli sann. 

Men det skulle komma att dröja tre säsonger innan han slutligen fick chansen 2015. 

Och när han gjorde det så klarade han sin egna målsättning med ett helt år. 

En målsättning han hade satt upp, att han skulle spela en NHL-match innan han fyllde 25 år. Något han vidareutvecklar:

– Det var när jag signade mitt första kontrakt där, då visste jag redan då att det skulle ta ett tag att få spela NHL. Sen tog det fyra år och lite till så fick jag min chans, det var bara att gnugga på. 

"En av mina bästa polare"

Helgens matcher kommer också att bli väldigt speciella för Claesson. 

I första backpar med Erik Karlsson kommer rampljusen att vara riktade mot Claesson när pucken i morgon släpps på Globen, i staden där han själv började spela ishockey.

Och som inte det vore nog så återfinns barndomskompisen Gabriel Landeskog i det andra avbytarbåset. I Colorado Avalanche.

– Han är ju en av mina bästa polare och att få spela mot honom här i Globen… Vi har ju spelat här mycket förut, så det ska bli otroligt kul och det trodde jag inte skulle hända, säger han och fortsätter: 

– Han har jag ju alltid sett upp mot och tränat med på sommaren, så man vet ju hur hårt han jobbar. Jag har fått mycket vilja från honom och bara gnuggat på i AHL, men förhoppningsvis får jag stanna kvar här nu.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag