Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Drömmålet hela ligan pratar om: "Är otrolig"

Det var sen soloåkning av slaget man inte ser speciellt ofta i världens bästa hockeyliga. Foto: Kathy Kmonicek

NEW YORK. Det är drömmålet hela ligan pratar om.

Vladimir Tarasenko började med en solo-ride genom New York Rangers-försvaret – och avslutade med en Kenta Nilsson-dragning.

– Han är otrolig. Man såg redan på försäsongen att han kan göra upp emot 40 mål i år, säger lagkompisen i St. Louis Blues, Patrik Berglund efter straffsegern med 4–3.

Det var som sagt en soloåkning av slaget man inte ser speciellt ofta i världens bästa hockeyliga.

Och när Rangersbackarna hängde på Vladimir Tarasenko som mest, då släppte han klubban med vänsterhanden och lade in pucken på Kenta Nilsson-vis (eller Peter Forsberg-vis) bakom Rangers målvakt, för kvällen Cam Talbot då Henrik Lundqvist fått ledigt.

Första mål

Målet betydde 1–1 i den andra perioden efter en första period som hemmalaget i Madison Square Garden dominerat.

– Mycket sades i periodpausen, så mycket kan jag säga. Men så är det, ibland har man en dålig period och då måste man gå ut och jobba hårdare, sa Patrik Berglund efteråt.

Han blev själv matchens tredje målskytt när han utökade Blues ledning till 2–1.

Hans första mål för säsongen – även om det inte höll Tarasenko-klass, riktigt.

– Jag föll, sedan reste jag mig och pucken träffade mig på skridskon eller något. Jag bara såg den gå in, sa Berglund med ett skratt.

– Men jäklar vad skönt det var, det måste jag säga. Det är dags att jag fick lite tur med mig också.

Vände

Matchen vände dock igen efter mål från Martin St. Louis, på drömpassning av Carl Haggelin.

Och det såg ett tag ut som att just St. Louis, som även gjorde 3–2 till Rangers, skulle bli den som sköt bort St. Louis – men så blev det inte.

Efter kvittering, följt av en mållös förlängning var det samme Vladimir Tarasenko som sänkte Rangers med den avgörande straffen.

– Han har ett av ligan bästa skott också. Nu sköt han inte så i dag, men det är ett ruskigt skott. Han är på god väg att bli en av ligans bästa spelare, hyllade Berglund vidare.

Ser ni honom göra mål som det till 1–1 på träning ofta?

– Han har sina egna vägar. Jag minns när jag själv gjorde sådana mål, på Rocklunda när jag var 12 år, skrattar Berglund och fortsätter:

– Han är bara väldigt smart och stark. Rysstark verkligen. Han slinker igenom och skyddar pucken och behåller samtigt farten också. Han är otrolig.