Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat: ”Kan påverka hela lagets framtid”

Kommer Marc-André Fleury eller Robin Lehner spela den avgörande matchen?
Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN

I kvartsfinalsserien mellan Vancouver och Vegas har målvakterna stått i centrum.

Inför den sjunde och avgörande matchen kan Robin Lehner petas.

Beslutet kommer inte bara forma vad som händer i matchen på fredagen men det kan också påverka lagets framtid”, Jesse Granger, journalist på The Athletic.

Kvartsfinalsserien mellan Vancouver Canucks och Vegas Golden Knights har bjudit på spektakulärt målvaktsspel – och två målvaktsdueller.

I centrum står två svenskar.

Jacob Markströms skadefrånvaro har inte påverkat Vancouver alls, istället har ersättaren Thatcher Demko storspelat.

Samtidigt har Robin Lehner vaktat målet i Vegas och den Stanley Cup-vinnaren 35-årige Marc-André Fleury fått sitta på bänken. Det har rört upp känslor. Fleurys agent Allan Walsh delade en bild på sin klient – med ett svärd genom ryggen. På svärdet stod det tränaren Pete DeBoers namn.

”Jag har inte funderat på det än”

Nu under natten till lördag avgörs serien.

Efter två raka förluster har Pete DeBoer en tuff uppgift framför sig. Ska han fortsätta spela Lehner eller ge meriterade Marc-André Fleury chansen?

Efter senaste förlusten hade DeBoer inte något svar på frågan.

– Jag vet inte. Jag har inte ens funderat på det än. Vi måste smälta den här matchen, och de båda är redo att spela. Det kommer inte vara ett problem så länge de vet i god tid att de ska spela, sa han till The Athletic.

Står inför ett ”omöjligt val”

Samtidigt som Lehner inte stått för några direkt dåliga insatser kan laget vara i behov av en förändring. Och svensken saknar erfarenhet av en direkt avgörande match.

Det talar för Marc-André Fleury som anses vara en av världens bästa målvakter med mycket erfarenhet av matcher av den här digniteten. Men stjärnan kan vara lite rostig mellan stolparna. De senaste 28 dagarna har han bara spelat två matcher.

Jesse Granger, som bevakar Vegas för The Athletic, beskriver det som ett ”omöjligt val” tränaren står framför.

Beslutet kommer inte bara forma vad som händer på fredagen för Golden Knights men det kan också påverka lagets framtid” skriver Granger.