Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödar myten om lyxbilen – som skulle lura polisen

Foto: MJ PHOTOS/EMIRATES AIRLINES/SHUT/S / MJ PHOTOS/EMIRATES AIRLINES/SHUT/SHUTTERSTOCK SHUT
Foto: ALEX SMITH/RON ANGLE PRODUCTIONS / STELLA PICTURES B6631
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: Fritz Schibli

Henrik Lundqvist är en av NHL:s mest omdiskuterade spelare.

Men nu har Tre Kronor-profilen dödat en seglivad myt om sig själv: den om att han har en bil specialdesignad för att lura trafikpolisen. 

– Jag önskar att det var sant, säger Lundqvist i podcasten 31 Thoughts.  

Henrik Lundqvist och lyxbilar är en gångbar kombination. I sitt stall har New York Rangers-stjärnan bland annat haft en Bentley Continental GTC SuperSports, en Porsche 911 Turbo S och en mattgrå Lamborghini Gallardo.

Och veteranens bilar har blivit föremål för en hel del snack bland hans lagkamrater. Det bekräftas i Sportsnets podcast 31 Thoughts

Lundqvist om lyxbilen

Programledaren Elliotte Friedman har inför intervjun med Lundqvist pratat med några av svenskens lagkamrater i Rangers. De har berättat för Friedman att de beundrar Lundqvists uppsättning bilar – speciellt en av dem. 

FRIEDMAN: – Du hade tydligen en bil med en viss lackering som kunde blockera laserstrålar, så att polisen inte kunde se hur snabbt du körde. 

Lundqvist skrattar gott när han får frågan. 

– Jag vet inte om jag kan svara på det. Jag har målat om bilen några gånger. Jag har bytt bil några gånger Men nä, det är inte sant. Jag önskar att det var det, säger han. 

”Älskar att spela gitarr”

37-åringen får också frågan om sin största passion utanför hockeyn. Men Friedman får inget konkret svar. 

– Det går inte att jämföra med något annat. Hockeyn har varit min passion sedan jag var sju år. Att säga att jag är passionerad kring något annat... hockeyn tar de första 25 platserna på den listan, sedan kommer något annat, säger Lundqvist.  

– Jag vet att jag inte kommer att spela för evigt. Jag bor i en stad där man kan göra mycket och träffa många intressanta människor. Jag älskar att spela gitarr, även om jag inte är så bra på det. Jag älskar att träffa folk i restaurangbranschen. Men jag tillbringar inte mycket tid med det. Det är en liten del, men hockeyn är en stor del. 

 

LÄS MER: Kaapo Kakko hyllas över världen efter ”galet” mål i debuten 

 

LÄS MER: Expertdomen: Så många poäng gör Elias Pettersson i vinter