Detroitbacken öppnar för spel i SHL-klubben

Publicerad

Den spelskicklige backen Adam Almqvist har gjort två bra säsonger i Detroits farmarlag Grand Rapids, men utan att lyckas ta en plats i NHL.

Nu vill han vidare och utesluter inte en comeback i HV 71.

– HV är alltid ett alternativ, säger Almqvist till Jönköpings-Posten.

Adam Almqvist, 23, var med och vann SM-guld med HV 71 för fyra år sedan och var då bäste poänggörare bland backarna i slutspelet med sina elva poäng varav ett mål.

De senaste två säsongerna har han spelat i AHL för Grand Rapids som är farmarlag till Detroit.

I NHL har det bara blivit två matcher och när han fick chansen den här säsongen gjorde han mål i den andra av de båda NHL-matcherna.

Almqvist tillhör de bästa offensiva backarna i AHL. Han blev trea i backarnas poängliga genom att göra 53 poäng (4 mål, 49 assist) på 73 matcher.

Kontraktet får ut

Nu går hans kontrakt med Detroit ut och han gör ingen hemlighet av att han vill bort från farmarligan.

– Alla vill spela i NHL. Jag har spelat två säsonger i AHL nu och det är inte målet att spela där igen. Det är ingen dålig liga alls, men jag känner att jag vill vidare och ta nya steg, säger Almqvist till JP.

Det är oklart var han kommer att hamna men hans förra klubb HV 71 har en backplats ledig.

– HV är alltid ett alternativ. Men som sagt, jag vet inte var jag kommer att spela nästa säsong. Vi får se, säger Adam Almqvist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag