Niklas Kronwalls Detroit fick jubla mot tvillingarna Sedins Vancouver. Foto: Jonathan Hayward
Niklas Kronwalls Detroit fick jubla mot tvillingarna Sedins Vancouver. Foto: Jonathan Hayward

Detroit segrade i tuffa svenskfajten: "Enkelt"

Publicerad

LOS ANGELES. Detroit kom till Vancouver med fyra raka förluster i bagaget.

Man ställdes mot ett formstarkt hemmalag, som hade vunnit fyra raka matcher.

Hur det slutade?

Med en 2-1-seger för Red Wings.

– Vi behövde en seger och genomförde matchen på ett bra sätt. Vi spelade enkelt och jobbade hårt i 60 minuter, säger Niklas Kronwall till SportExpressen.se.

Ändå lyckades man inte helt stoppa tvillingarna Sedin.

Daniel gav Canucks ledningen efter 14:12 av den första perioden efter en lysande framspelning av tvillingbrorsan Henrik.

Ur snäv vinkel skickade Danne in pucken från en position längs den förlängda mållinjen snett ute till höger om kassen.

Där hann Detroitmålvakten Jimmy Howard inte med i sidledsförflyttningen.

Det var Dannes fjärde mål och sjunde poäng på de senaste fem matcherna.

"Alfies" fullträff

Men Red Wings kom tillbaka i den andra perioden.

Daniel Alfredsson kvitterade i mitten av perioden, framspelad av Brendan Smith och Kyle Quincey. Pucken gick in via Canucksmålvakten Roberto Luongo och stolpen.

Det var andra matchen i rad, som Alfie gjorde mål och nu har han svarat för tre fullträffar och elva poäng i sin nya klubb.

Segermålet kom med bara en dryg minut kvar av perioden.

Niklas Kronwall slog en crosspassning genom mittzonen till Tomas Tatar, som i full fart stormade in i anfallsszonen till höger och överlistade Luongo sedan

Vancouverbacken Christopher Tanev lyft ena foten i ett försök att komma ur vägen.

Skottet smet in mellan benskydden på Luongo..

För Detroit var det här en oerhört viktig seger, då man i natt inledde en turné till västra Kanada, där matcher i Calgary, Edmonton och Winnipeg väntar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag