Foto: Marcio Jose Sanchez
 Foto: Marcio Jose Sanchez

Detroit redo lägga bud på svensk backstjärna

Publicerad

NEWARK. Tre lag har anmält sitt intresse för Vancouvers svenske backstjärna, Alexander Edler.

Svenskgänget Detroit Red Wings är ett av dem.

Klubbens general manager, Ken Holland, lämnade under NHL-draften i New Jersey i natt över ett bud till Canucks klubbledning för att få svenske VM-backen.

De två andra lagen som vill ha Edler är, enligt ESPN:s hockeykrönikör Pierre LeBrun, Montreal Canadiens och Anaheim Ducks.

Måste ge sitt medgivande

Vid midnatt på den amerikanska östkusten hade ingen affär mellan Vancouver och någon av klubbarna blivit slutförd.

Att Canucks general manager, Mike Gillis, var villig att byta bort Edler beror delvis på att svensken från och med den 1 juli har en klausul i sitt kontrakt med klubben, som innebär att man inte kan sälja honom utan hans medgivelse.

En så kallad "no-trade-klausul".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag