Foto: Brian Blanco
 Foto: Brian Blanco

Detroit Red Wings ute efter Alexander Edler

Publicerad

Detroit planerar att värva ytterligare en svensk.

Enligt tidningen Detroit Free Press vill Red Wings skriva kontrakt med Vancouvers Alexander Edler.

Detroit Red Wings har redan åtta svenska spelare under kontrakt.

När NHL-säsongen drar i gång i höst kan de ha ytterligare en.

Enligt Detroit Free Press är det klassiska laget intresserat av att värva Vancouvers backstjärna Alexander Edler.

Den blågule backstjärnan är inte det enda förvärvet Detroit är suget på att införskaffa.

– Vi planerar att vara aktiva under sommaren, säger lagets general manager Ken Holland.

Sämst plusminus i ligan

Edler har haft en mindre bra säsong i Canucks. Inte nog med att 28-åringen gjorde sitt poängmässigt sämsta år sedan rookiesäsongen 2006/07, med 22 poäng på 63 matcher. Svensken hade sämst plusminus-statistik av samtliga spelare i ligan.

Alexander Edler var uttagen i Tre Kronors OS-trupp, men spelade bara de fyra avslutande matcherna. De två första var han avstängd efter en tackling som han utförde under hemma-VM förra året.

Även Daniel Alfredsson, vars kontrakt gick ut i våras, kan spela i Detroit i höst. 41-åringen har lämnat dörren på glänt för ytterligare en säsong, men ännu inte tagit beslut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag