Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var något som saknades tidigare”

Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

1–1 efter ordinarie speltid följdes av en mållös förlängning – och det var först i femte straffrundan som Chicago och New Jersey kunde skiljas åt.

New Jersey tog emot Chicago på hemmaplan och gjorde också matchens första mål i första perioden. Gästerna kvitterade i den andra, sedan blev tredje perioden, liksom förlängningen, mållös.

Med tre satta straffar mot två gick Chicago segrande ur mötet med slutresultatet 2–1.

New Jerseys svenske rookie Jesper Boqvist, som i slutet av november satte NHL-debutmålet, fick förtroendet att lägga en av lagets straffar. Ett uppdrag som han klarade med den äran.

I den andra straffrundan, då Chicago ledde med 2–1 i satta straffar, petade den 21-årige Falusonen in pucken bakom Corey Crawford i Chicagomålet.

”Litar mer på varandra”

Men det räckte inte för hemmalaget. Straffrunda tre och fyra blev båda mållösa. I femte rundan satte Chicagos Kirby Dach sin straff medan skottet från New Jerseys Jack Hughes räddades av Crawford.

New Jersey har inte vunnit någon av sina senaste fyra matcher. Men sedan den tidigare tränaren John Hynes sparkades, bara timmar före matchen mot Vegas tidigare i veckan, och Alain Nasreddine tog över som tillförordnad tränare, ser man från spelarhåll ändå att det går bättre för laget. Trots att den första vinsten med Nasreddine dröjer.

– Vi spelar mycket snabbare och litar mer på varandra i vårt spel. Vi är ett tryggt gäng och det var kanske något som saknades ibland tidigare. Nas (Nasreddine) är väldigt positiv och han ger killarna självförtroende, säger New Jerseys Damon Severson till journalister efter matchen.