Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var kul att vi fick chansen igen”

Foto: JOE SKIPPER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. En gammal känd succétrio återförenades i Nashville Predators natten till fredagen.

Och JOFA-kedjan med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson gjorde ingen besviken.

Det svenska radarparet låg bakom båda målen när man besegrade Dallas med 2-0.

Två mål av Arvidsson, båda gångerna framspelad av Forsberg.

– Det där smeknamnet har funnits med ett tag och är coolt, haha, säger Filip till SportExpressen.

Smeknamnet bygger förstås på initialerna i spelarnas efternamn.

Men den tidigare så vassa förstakedjan i Nashville har inte fått chansen att spela tillsammans den här säsongen.

Av outgrundliga skäl.

Men inför omstarten i NHL hade coachen John Hynes, som tog över tränarjobbet i Predators i början av januari, plockat ihop killarna igen och det gav snabbt utdelning.

– Vi känner varandra så väl och har alltid bra kemi tillsammans, så det var kul att vi fick chansen igen, säger Filip.

Arvidsson gav Nashville ledningen i matchen redan efter knappt fyra minuter i power play på en retur sedan Filip skjutit.

2-0-målet kom efter 8.52 av den andra perioden efter en kontring, där Forsberg hittade Arvidsson med en backhandpassning.

– Vi vill alltid spela tillsammans, det vet alla, svarade Viktor på frågan efter matchen om svenskarna och Johansen hade uppvaktat Hynes med en förfrågan om återförening.

Tillbaka efter skadeperioden

För Arvidsson kom spelstoppet i mars lämpligt, då han kämpade för att komma tillbaka efter en skada och inte riktigt hade fått upp farten.

– Jag känner mig så mycket bättre nu. Styrkan är tillbaka, jag kan vara så aggressiv som jag vill vara när jag jagar puckar, kommenterade han i en radiointervju efter slutsignalen med lokala Nashvillestationen WPRT-FM The Game.

John Hynes hyllade Arvidsson under presskonferensen efter matchen.

– Han är så otroligt snabb när han är hel och kan köra för fullt. Han kunde inte göra det när jag kom till klubben i januari, men nu förstår jag vad alla pratar om. Det är ett nöje att se honom i aktion.

Hynes och Viktors lagkamrater höll andan under några sekunder i mittenperioden när svensken kolliderade knä mot knä med Dallascentern Ty Dellandrea.

”Hjärtat klappade lite extra”

Nashvillespelarna var upprörda efteråt och tyckte att Dellandrea medvetet försökte skada Arvidsson med en ful tackling när svensken var ur balans.

– Mitt hjärta klappade lite extra, det där är tacklingar man inte vill se. Men när Arvi kom till båset sa han direkt att han var okej, så det lugnade oss alla, sa Hynes efteråt.

För Nashville var nattens vinst ett tecken på att man kommer taggade till matchserien mot Arizona Coyotes, som startar på söndag.

– Vi kände oss pigga och var redo från start och skapade rätt många lägen, menar Filip.