Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var han som vann matchen åt Vancouver”

Foto: DARRYL DYCK / AP THE CANADIAN PRESS
Foto: ANNE-MARIE SORVIN / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Sjunde raka segern.

Den sjätte med Jacob Markström, 29, i kassen.

Vancouver Canucks vann ett 60 minuter långt drama över New York Rangers i morse, svensk tid, med 2-1.

Och än en gång var det Markström som spelade huvudrollen.

– Han visade på nytt att han förtjänar uttagningen till All Starmatchen. Det var Markström som vann matchen åt Vancouver, sa expertkommentatorerna Kelly Hrudey och Elliotte Friedman i tv-studion hos Hockey Night in Canada.

Segern satt långt inne. Först med en och en halv minut kvar kom segermålet och det var ett skott från den offensiva blå linjen av Canucksbacken Tyler Myers, som överraskade Rangersmålvakten Alexandar Georgiev.

Pucken smet in i det vänstra krysset.

Ett bittert slut för Rangers, som var det bättre laget under en stor del av matchen.

Men Jacob Markström stred tappert och bjöd på några akrobatiska räddningar under den tredje perioden.

Den bästa chansen hade Rangersförsvararen Jacob Trouba, som från den högra cirkeln fick ett jätteläge med drygt tre minuter kvar, men Markström kastade sig i sidled och täckte skottet.

– Det där är en superräddning och ingenting annat, utbrast förre NHL-målvakten Kelly Hrudey.

Alexander Edler: ”Svårt att hitta en bättre kille”

Jacob räddade 35 av de 36 skott Rangers avlossade och har under de senaste veckorna lyft Canucks till en plats ovan slutspelsstrecket i Western conference.

I fredags fick han beskedet att han får åka till St. Los den 25 januari och representera laget från Pacific division i All Starmatchen.

Vancouvers försvarsgeneral Alexander Edler säger så här till SportExpressen om uttagningen:

– Jag tycker att han absolut förtjänar platsen i All Starmatchen. Markan har visat de senaste säsongerna att han är en riktigt bra förstemålvakt i NHL. Det är också svårt att hitta en bättre kille och lagkamrat utanför isen.

Det var inget snack om vem som var banans bäste spelare i natt i Rogers Arena.

Vancouver fick en tidigt ledning i matchen när Antoine Roussel slutförde en attack, som Loui Eriksson och Bo Horvat startat.

Pavel Buchnevich kvitterade sju minuter senare och sedan stod matchen och vägde. Rangers hade bra tryck mot Markström under den sista perioden och vann skotten den perioden med 14-6 och totalt med 37-27.

– Loui Eriksson ska också nämnas för sitt uppoffrande spel den här kvällen, sa expertpanelen hos Hockey Night in Canada.