Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: HockeyNews.Foto: HockeyNews.
 Foto: HockeyNews.

"Det var dumt sagt av mig..."

Publicerad

Erik Karlsson, 27, hintade om att lämna Ottawa - och skrämde slag på varenda Senators-fan.

Nu förklarar den svenske backstjärnan de uppmärksammade citaten

– Det var lite dumt sagt av mig, säger han till HockeyNews.

Det var under torsdagsträningen inför matchen New York Islanders som Erik Karlsson intervjuades av Ottawa Sun.

Han fick då frågan om sin framtid: Vad händer när det nuvarande sexårskontraktet går ut sommaren 201?

– Jag ska få det jag är värd, inte mindre än så, när jag hamnar på marknaden. Oavsett var jag ska spela. Det är så den här businessen fungerar och det är så varje spelare har behandlats sedan den här ligan startades, sa Erik Karlsson till tidningen.

"Jag har aldrig känt mig så här skamsen"

Tajmingen för uttalandet fick kritik då Ottawa Senators är inne i en tung period med blott två segrar på de tio senaste matcherna. Erik Karlsson själv har gått över tre veckor utan poäng.

I natt förnedrades Senators - som är fjärde sämsta laget på NHL:s östra halva - av topplaget Winnipeg. Jets segersiffror skrevs till klara 5-0.

 

LÄS MER: Denna svensk är bäste back i hela NHL - långt före Erik Karlsson

 

– Jag har typ aldrig känt mig så här skamsen som NHL-spelare, säger Ottawa-forwarden Mark Stone efter matchen.

Erik Karlsson var också bedrövad - och han tog chansen att förklara sina citat när HockeyNews satte upp en mikrofon framför honom i omklädningsrummet.

– Jag tror väl inte riktigt att det var så jag sa, säger 27-årige Karlsson som varit Ottawa Senators trogen sedan 2009.

"Min kommentar blev lite tagen ur sin kontext"

– Jag vill stanna i Ottawa, det är mitt hem och min första prioritet. Min kommentar blev lite tagen ur sin kontext. Det är mer så att när den tiden kommer, oavsett om det är jag eller någon annan, så kommer du att få det du är värd, det är inget mer med det. Min prio har alltid varit att stanna här hela min karriär. De spann det lite åt andra hållet och tyvärr är det så det är med media här borta ibland.

Erik Karlsson tjänar just nu runt 7,6 miljoner dollar (runt 64 miljoner kronor) per säsong, men kan räkna med ett rejält lönelyft då de bästa spelarna i NHL tjänar runt 11-12 miljoner dollar (92-100 miljoner kronor) per säsong. 

Han har vunnit två Norris Trophy som NHL:s bäste back och är Ottawa Senators lagkapten sedan oktober 2014.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag