Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det skulle vara för bra för att vara sant”

Adrian Kempe.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mario Kempe.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Ett svensk brödrapar från NHL tar plats i Tre Kronors VM-lag.

Adrian Kempe, 22, från Los Angeles Kings och Arizonas Mario Kempe, 30, är jublande glada över att få chansen att spela ihop igen.

– Det ska bli jäkligt roligt. Det var länge sedan vi spelade i samma lag, säger Adrian, som var med och tog VM-guld i Köpenhamns ifjol.

För Mario blir det VM-debut. Han var med i truppen till VM i Tyskland för två år sedan, men blev aldrig anmäld när landslaget fick sena förstärkningar från NHL.

– Det var ett lätt beslut att ställa upp den här gången, inte minst nu när brorsan också är med, säger Mario, som håller på och packar ihop i Phoenix för hemresan till Sverige i slutet av veckan.

Bröderna Kempe gjorde en säsong ihop i Modo Hockey 2013-14.

– Men det var min första säsong i A-laget där och jag fick inte spela så mycket, berättar Adrian.

Adrian Kempe: ”Jättetaggad”

Han har just slutfört sin tredje säsong i Los Angeles Kings, där besvikelsen var stor över att man missade en plats i slutspelet om Stanley Cup.

– Därför ska det bli jätteroligt att trots allt få förlänga säsongen. Fjolårets VM-turnering var fantastiskt kul att få vara med om, så jag är jättetaggad över att de ville ha med mig i år igen, säger Adrian.

Han är en av de unga kuggarna Kings bygger laget kring i den nysatsning man gör.

Adrian gjorde 28 poäng, 12 mål och 16 assist, på 81 matcher den här säsongen.

Han har ett utgående kontrakt, men samtal är i gång med Kings ledning om ett nytt avtal.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM • Då spelar Sverige 

 

Mario Kempe: ”Skulle vara för bra för att vara sant”

Mario fick hoppa in och ut i laguppställningen hos Arizona Coyotes den här vintern. Det blev totalt 52 matcher och 9 poäng, 4 mål och 5 assist.

– Jag hade mest defensiva uppgifter i en checking line, men borde ändå ha producerat mer poäng. Jag hoppas att jag får ett nytt kontrakt med Coyotes för jag trivs med klubben och lagkamraterna här, säger Mario.

Bröderna Kempe hoppas förstås få chansen i samma kedja i Tre Kronor.

– Det skulle vara för bra för att vara sant. Men jag tror att vi skulle spela jäkligt bra tillsammans, menar Mario.

Han har också ett utgående kontrakt i NHL och hoppas att VM-spel öppnar dörren för en fortsättning, oavsett om det blir i Arizona eller någon annanstans.