Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sågade superstjärnan - blir nu lagkamrater

Foto: USA TODAY NETWORK / ED MULHOLLAND-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: DAVID BERDING / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Efter att ha fått order att inte spela de två senaste matcherna i väntan på en trejd var Marcus Johansson tillbaka på isen med New Jersey Devils när laget tränade under måndagsförmiddagen.

– Det har varit några konstiga dagar, säger Marcus Johansson.

Några timmar senare var han bortbytt.

Han har varit ett av de heta namnen på listan över spelare, som väntas tvingas byta klubb inför trading deadline i NHL.

Marcus fick inte spela i torsdags när New Jersey tog emot Ottawa Senators och inte heller lördagens bortamöte med New York Rangers.

– Det pirrar varje gång telefonen ringer, men när den här dagen är över tror jag ändå att det slutar väl oavsett vad som händer, kommenterade Marcus om ovissheten han levt under sedan en vecka tillbaka.

Marcus Johansson flyttar till Boston

Dallas Stars nämndes länge som en tänkbar adress för Marcus nu när Mats Zuccarello blev skadad i sin debut för klubben natten till måndagen, svensk tid.

– Dallas visade intresse för Marcus Johansson redan innan man gjorde trejden med New York Rangers i helgen för att få Zuccarello. Johansson är en smart och talangfull spelare, precis som Zuccarello. Så det kan mycket väl bli Dallas, som nu snor åt sig svensken, sa insidern Eric Engels i Sportsnets tv-sändning från Montreal under måndagen.

Men så blev det inte. I samband med att NHL:s tredjefönster slog igen klockan 21.00 på måndagskvällen kom nyheten att klassiska Boston Bruins blir ny klubbadress för Marcus Johansson.

https://twitter.com/NHLBruins/status/1100138384679489538

– Det ska bli väldigt kul att få spela med Boston nu. De har ett fantastiskt bra lag, så det blir spännande, säger Marcus.

Marcus Johansson sågade Brad Marchand

Där blir han lagkamrat med ärkebusen Brad Marchand. Boston-forwarden sänkte Marcus Johansson under fjolårssäsongen med en tackling. Svensken fick en hjärnskakning och missade över 30 matcher.

- Det var en dum tackling, sa Johansson när han var tillbaka på isen.

- Det finns inget annat att säga om det. Det hör inte hemma inom ishockeyn. Jag hoppas han inte avslutar någons karriär innan han förstår att ”nu räcker det”.

Han har gjort 27 poäng, 12 mål och 15 assist, på 48 matcher den här säsongen.

Marcus Johansson, 28, kom till New Jersey inför säsongen 2017-18 efter sju år med Washington Capitals.

Han har totalt spelat 578 matcher i NHL och samlat ihop 331 poäng, 119 mål och 212 assist.