Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer att bli ett fascinerande kontrakt”

Robin LehnerFoto: AP / Copyright 2019 The Associated Press. All righ
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Robin Lehners gjorde stor succé i New York Islanders – och nu väntar en rejäl löneförhöjning.

Svenskens kontrakt går ut och från 1 juli är han fri att prata med andra klubbar.

”Det kommer att bli ett fascinerande kontrakt”, skriver Sportsnet. 

Erik Karlsson är inte den enda stjärnsvensken som ska skriva ett nytt kontrakt i sommar. Robin Lehner, som fick sitt stora genombrott den här säsongen, finns också med på listan över spelare med utgående kontrakt.

Robin Lehners kontrakt med Buffalo Sabres var värt nästan 40 miljoner kronor per säsong, men inför den här säsongen gick han ner i lön när han skrev ett ettårskontrakt med New York Islanders värt 15 miljoner kronor. Efter en succésäsong som slutade med en nominering till priset för ligans bästa målvakt har svensken helt klart förbättrat sitt förhandlingsläge. 

NHL-svenskar med utgående kontrakt

Unrestricted free agents:

(fria att prata med andra klubbar efter 1 juli)

Erik Karlsson

Robin Lehner

Alexander Edler

Niklas Kronwall

Gustav Nyquist

Marcus Johansson

Anton Strålman

Carl Hagelin

Carl Gunnarsson

Patrik Nemeth

Anders Nilsson

Oscar Lindberg

Pär Lindholm

Magnus Pääjärvi

Mario Kempe

Marcus Högström

Tim Heed

Oscar Fantenberg

Sportsnet listar 12 målvakter

När Sportsnet listar 12 målvakter som kan bli tillgängliga via trejder eller free agent-marknaden nämns Robin Lehner högt upp i sammanställningen.

”Han gjorde sin bästa säsong i karriären, men det är också värt att poängtera att han varit bra på andra ställen tidigare”, skriver sajten.

”Men Buffalo valde att inte ens erbjuda honom ett kontraktsförslag förra sommaren efter en sämre säsong, så att ge honom ett långt kontrakt med pengar i Vezina-klass är en stor risk”

Islanders vill behålla Robin Lehner

Efter att Islanders slagits ut av Carolina Hurricanes i slutspelet uttryckte general manager Lou Lamoriello sin önskan om att behålla Robin Lehner.

– Målvakter är helt klart viktigt. Vi vill utan tvekan ha tillbaka Robin, sa han.

Islanders skrev nyligen kontrakt med centern Brock Nelson, ett sexårskontrakt värt nästan 60 miljoner kronor per säsong, och det spekuleras att Lehner är näste man på tur.

”Lehner tycks vara nästa i prioritetsordningen. Om centermarknaden är tunn, så år målvaktsmarknaden ännu tunnare – till och med ännu tunnare om Sergei Bobrovsky, som hockeyvärlden antar, har bestämt sig för Florida Panthers. Bakom Lehner finns det främst en grupp målvakter över 30 år, som är ute på marknade av en anledning”, skriver The Athletic.