Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kom ett samtal – var bara att packa”

Carl GrundströmFoto: GUNNAR NORDSTRÖM
Grundström under sin tid i Frölunda.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Det här är helgen när våra NHL-proffs hoppar till varje gång telefonen ringer.

Trading deadline infaller på måndag och några av våra spelare i ligan har redan tvingats byta klubb.

Carl Grundström, 21, var den förste av dem.

Han lämnade vintern i Toronto den 28 januari för solen i Los Angeles sedan Maple Leafs inkluderat honom i trejden med Kings, som gav dem backen Jake Muzzzin.

– Det kom ett samtal och sedan var det bara att packa väskan, säger Grundström.

För Grundström var det första gången.

– Jag kan inte säga att jag hade på känn att det skulle hända. Det kom ett samtal bara med beskedet att jag var trejdad. Sedan var det bara att börja packa, säger han.

Han hade egen lägenhet i Toronto och tvingades säga upp den så fort som möjligt.

– Att bli trejdad var inget jag hade gått omkring och funderat över även om man alltid är medveten om att det kan hända, säger Carl.

Något dygn senare landade han i södra Kalifornien, där han efter att ha bott på hotell ett tag nu flyttat in i en lägenhet som han delar med en lagkamrat.

– Jag har acklimatiserat mig nu efter flytten. Det har känts bra än så länge, så det ska bli kul att få visa vad man går för, säger Carl, som har förflutet i Björklöven, Modo och Frölunda.

Grundström: ”Två riktigt bra ställen”

Han snittade en poäng under sina sju första matcher i Kings farmarlag, Ontario Reign.

– Det är väl en bra start, tycker jag. Men visst finns det saker att förbättra också.

Skillnaden med att bo i Toronto jämfört med Los Angeles?

– Toronto är ju känt för att vara en ren hockeystad medan här finns det lite allt möjligt. Men två riktigt bra ställen, helt klart.

LA Kings ville att du skulle ingå i bytesaffären för att man skulle ge upp Muzzin, så det är väl ett gott tecken?

– Jo, det är helt klart bra. Men jag har inte hört några detaljer om hur diskussionerna gick inför trejden.

Är det någon skillnad på hockeyn som spelas här i AHL:s västra grupp än vad du upplevde med Toronto Marlies i Eastern conference?

– Ja, jag tycker att det är lite tuffare spel här utan att påstå att det är fulare. Det är lite snabbare spel på den östra sidan.

”Det är tuff konkurrens”

Du är ende svensk i Ontario Reign just nu efter att ha haft många landsmän som lagkamrater i Marlies?

– Det är annorlunda. Visst var det skönt att ha killar man kunde snacka svenska med i Marlies, men samtidigt tycker jag att det har fungerat bra här också. Jag har kommit in bra i laget, så det har inte varit några problem alls.

Kings är inne i en generationsväxling och ser dig som en framtidsman i det nya lagbygget. Hoppas du på NHL-spel redan i vinter?

– Jo, det är klart att jag gör. Men jag har inte fått någon vink ännu om att jag ska bli uppkallad.

Är det segt att spela i AHL när man vill till NHL?

– Nja, man måste ju förtjäna att få komma upp. Så är det och det är vad jag försöker göra just nu. Men det är tuff konkurrens om platserna, säger Carl Grundström. 

 

HETA LISTAN

1) Alexander Ovetjkin, Washington

Gjorde sitt 650:e mål i NHL natten till fredag, svensk tid, och är målmaskinen som aldrig slutar fungera. Kan han skjuta Washington till en mästartitel igen? Javisst.

2) Nikita Kutjerov, Tampa Bay

Först till 100 poäng i NHL den här säsongen. Ser ut som den talangfulle ryssen knuffar bort Connor McDavid från tronen som ligans poängkung i vinter.

3) Elias Lindholm, Calgary

Får bli ”Veckans svensk” på listan efter att ha gjort 8 poäng, 1 mål och 7 assist, på de senaste fem matcherna fram till fredagskvällens möte med Anaheim. Nära topp-10.