Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kanske är bättre att spela någon annanstans”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Loui Eriksson har varit en av vårens mest omskrivna NHL-svenskar. Nu går Erikssons agent J.P Barry ut och kommenterar ryktena att han kan bli en av spelarna som köps ut från sitt kontrakt i sommar.

Loui Eriksson har spelat tre raka säsonger i Vancouver Canucks och var under den senaste säsongen den spelare i laget med det dyraste kontraktet, med en lön på 57 miljoner kronor per år.

Trots det har det skavt för svensken i det kanadensiska laget.

Eriksson gjorde under årets säsong totalt 29 poäng, varav elva mål och 18 assist, på 81 matcher, och har kritiserats för att han inte producerat tillräckligt med tanke på de resurser som organisationen spenderar på honom.

Allt kulminerade inför hockey-VM i våras, när Loui Eriksson i en uppmärksammad intervju med Hockeysverige berättade om sitt missnöje med säsongen.

– Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sa han då.

”Vi pratar om Loui väldigt mycket”

Eriksson bekräftade senare även för SportExpressen att det varit en tuff säsong – men sa samtidigt att uttalandet inte var menat som någon kritik mot Vancouver-tränaren Travis Green.

För en vecka sedan gick Canucks general manager Jim Benning ut och kommenterade Erikssons intervju, och sa då att han ”skulle vilja prata med Loui om vad det var han egentligen menade med sitt uttalande”.

Och nu har även Loui Erikssons agent J.P. Barry kommenterat kontroversen.

– Jag pratar med Jim två till tre gånger varje vecka, han är bra på att kommunicera så jag pratar med honom ofta om olika saker. Han försöker bestämma hur han ska göra med sitt lag och vi pratar om Loui väldigt mycket. Vi börjar komma in på den tiden på året där det kan anda lika mycket på ett par veckor som på resten av säsongen, så jag förväntar mig att det kommer dyka upp en del saker, säger han i podcasten Sportsnet’s Starting Lineup. 

Agenten om Loui Eriksson: ”Tuff situation”

Han fortsätter:

– Ibland är kemin inte rätt och Loui har inte spelat på den nivå han vill göra i Vancouver. Han får ta en del personligt ansvar för det, men ibland om en spelare får en ny miljö, och vi såg att Loui spelade helt fantastiskt under VM, så vi får se. Men jag är säker på att Vancouver kommer titta på det.

Han pratar även om möjligheten att Eriksson kan bli en av de NHL-svenskar som köps ut från sitt kontrakt i sommar.

– Det är en tuff situation. Av anledningar som främst har med hockey att göra så är det kanske helt enkelt bättre för Loui att spela någon annanstans. Vi får jobba med Vancouver och kolla på de alternativ som dyker upp på deras bort här framöver.