Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det har så klart varit en snackis inom laget”

Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: STEPHEN HAWKINS / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Så var det dags för NHL:s årliga utomhusmatch på Nyårsdagen.

Winter Classic är numera en institution.

I år får två nya lag stå för underhållningen, det blir Dallas Stars mot Nashville Predators.

– Fräckt att själv få spela en stor match som denna med mycket folk och jippo runtomkring, säger Dallas svenske backstjärna, John Klingberg, 27.

Matchen är den 29:e i ordningen när det gäller utomhusmatcher organiserade av NHL och Winter Classic nummer 12.

Att den spela utomhus i Texas på väldiga Cotton Bowl Stadium ger tillställningen en extra kick. Vid matchstart ska det vara runt 13 grader varmt.

Drygt 84 000 åskådare väntas vara på plats till 2020 Bridgestone NHL Winter Classic. 

– Det är ett gyllene läge att få hockeyn att växa i Texas och södern. Det ska bli riktigt kul. Vår klubb har sett fram emot det här länge, så klart att det varit en snackis inom laget under de senaste veckorna. Det är svårt att undgå uppmärksamheten med alla kameror och annat runt laget, säger Klingberg.

Familjerna på plats på Cotton Bowl Stadium

Winter Classic brukar vara ett tillfälle när spelarna passar på att bjuda in sina familjer och nära vänner för att få vara med om den unika upplevelsen att spela hockey inför en jättepublik på plats och miljoner tv-tittare världen över.

– Jag har en massa familj här. Lillebror, mamma, pappa och min fästmös familj också. Och några vänner. Så det blir kul. Sedan har jag många kompisar hemma i Sverige, som kommer att kolla matchen på tv, då den går tidsvänligt där också.

Både Dallas och Nashville har haft det jobbigt under den första halvan av säsongen.

Men Stars kommer till Winter Classic med en seger i Arizona i söndags sedan man vänt 0-2 till i 4-2-vinst i den tredje perioden.

– Vi har inte spelat så bra den senaste tiden, men visat styrka med att komma tillbaka i matcherna och rädda poäng, säger John Klingberg.

Sex svenskar spelas Winter Classic

Dallas ligger på tredje plats i Central division.

Om Dallas kommer till utomhusmatchen med två raka segrar, så har Nashville två förluster i bagaget och en tabellplacering för tillfället under slutspelsstrecket.

Så en hel del står på spel poängmässigt.

Och så en massa prestige, förstås.

De svenskar som vi får se i årets Winter Classic är John Klingberg och Mattias Janmark i Dallas Stars och hos Predators innehåller laguppställningen Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson, Filip Forsberg och Calle Järnkrok.