Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det här funkar inte – det är Sabres fel”

Foto: ERIC HARTLINE / SIPA USA/IBL
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det är den längsta pågående hockeysåpan i NHL.

När ska Buffalo Sabres trejda centerstjärnan Jack Eichel, 24?

Och vart hamnar han?

Nu har Eichels agenter förlorat tålamodet med Sabres klubbledning och speciellt då general managern Kevyn Adams.

På fredagen publicerade agentduon Peter Fish och Peter Donatelli ett inlägg på twitter, där man skarpt kritiserade Buffalo Sabres för att dra ut på tiden när det gäller den operation som Eichel är i behov av.

Sabres har länge hävdat att en operation av den skadade kotan i nacken är för riskfylld och att man ville välja en mer konservativ lösning med vila och rehabilitering.  

”Fungerar inte - det är Sabres fel”

Jack Eichel och hans ombud har efter konsultationer med läkarexpertis begärt att den 24-årige centerstjärnan får göra den föreslagna operationen.

– Nu har även klubbens egna läkare förstått att den lösning man förordat inte fungerar och att en operation måste göras. Och att en artificiell disk behövs för att ersätta den skadade, skriver de två agenterna.

Eichel har själv sagt att han vill lämna Buffalo Sabres. Klubbar som varit intresserade av att trejda till sig honom har begärt att få se Eichels läkarjournaler, men ännu inte fått det.

– Vi förutsåg en trejd när NHL:s period för free agency som började i onsdags, men inget händer. Den här processen fungerar inte och det är Sabres fel. De sitter på det gällande kontraktet med Jack Eichel och bestämmer nästa steg, skriver Peter Fish och Peter Donatelli.

Vegas pekas ut som tänkbar klubb

Den kanadensiska sportkanalen TSN debatterade under fredagen situationen och frågade några av sina hockeyinsiders vart de tror att Eichel kan hamna.

– Jag hör att Vegas Golden Knights är heta på Eichel, men är inte säker på att de har de spelare Buffalo vill ha. Så mitt tips är att han hamnar på den amerikanska västkusten hos antingen Anaheim Ducks eller Los Angeles Kings, sa förre NHL-stjärnan Dave Poulin.

En annan före detta NHL-stjärna, Ray Ferraro, ansåg att Vegas är laget som har störst behov av Eichel.

– Han är storväxt, kan åka skridskor bra och är en stor målgörare. Vegas har ett bra lag, men saknar en vass målskytt när det drar ihop sig i slutspelet. 

”Han behöver komma bort”

Jeff O´Neill lade sin röst på New York Rangers.

– Eichel behöver komma bort från Buffalo. Hans kroppsspråk de senaste åren säger att han inte vill vara här. Jag ser honom som en bra målskytt, men ingen lagkapten. Han är som en annan amerikansk stjärnforward, Mike Modano. Utpräglad talang, men ingen ledare. Eichel är ingen Victor Hedman, som bryr sig om lagkamraterna och finns till hands för dem i alla lägen, sa O´Neill.

https://twitter.com/LLysowski/status/1421285967265030148?s=20