Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kan mäta oss med de bästa”

Foto: USA TODAY NETWORK / GARY A. VASQUEZ-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. Rickard Rakell gjorde sitt 7:e mål för säsongen.

Och hans kedja med Sonny Milano och Trevor Zegras spelade ihop 7 poäng när Anaheim besegrade Vegas Golden Knights med 6-5 i morse, svensk tid.

– Vi spelar med massor av självförtroende just nu  och känner att vi som lag kan mäta oss med de bästa i ligan, sa Rakell i en tv-intervju med Bally Sports direkt efter slutsignalen.

Anaheim besegrade lokalrivalerna LA Kings borta med 5-4 i tisdags.

Precis som då bjöd Ducks backar på hjälp med målskyttet i nattens match.

Tre backmål från Josh Manson, Hampus Lindholm och Jamie Drysdale hjälpte laget besegra Vegas.

Två av de tre övriga fullträffarna kom från svenskarna Rickard Rakell och Isac Lundeström. Forwarden Troy Terry var också målskytt.

– Att få tre mål från våra backar i en och samma match är stort och har en avgörande betydelse för utgången, menar Rakell.

– Vi är lite mer aggressiva och hoppar med i anfallen, säger Hampus Lindholm om lagets målhungriga backar, som svarat för 19 fullträffar så här långt.

Anaheim utmanar nu topplagen Edmonton och Calgary i NHL:s Pacific division.

Golden Knights saknar fortfarande William Karlsson i laguppställningen. Mattias Janmark var en av målskyttarna i natt, han hade också en assist.