Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här är ju inte Connor McDavid”

Foto: JOE CAMPOREALE/CSM/REX / JOE CAMPOREALE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Rasmus Dahlins NHL-karriär är nu en månad gammal och han har hunnit med en hel del.

Den 18-åringe backtalangen har gjort sitt första mål i NHL och han har antecknats för tre assist under sina elva matcher i Buffalo Sabres.

Och kanske minst lika viktigt - han har sett LeBron James spela basket live i NBA.

- Det var häftigt, säger Rasmus.

I natt blev det dock förlust för hans Buffalo.

SportExpressen följde Dahlin under hans första road trip i NHL förra helgen när man avslutade en tio dagar lång resa med matcher "back-to-back" i Los Angeles och Anaheim.

Det blev två vinster, Buffalo knockade LA Kings med 5-1 i en lördagsmatiné och följde upp den segern med att avsluta resan med en 4-2-seger i Anaheim.

Dahlin och kompani inledde turnén med en 3-0-seger i Arizona för att sedan förlora i Las Vegas (1-4) och San Jose (1-5).

Dahlin: ”Vi har kommit tillsammans som ett lag”

Men det blev alltså tre segrar på fem matcher och det var glada ansikten i Sabres omklädningsrum på söndagskvällen i Honda Center när man packade trunkarna för att flyga hem till Buffalo under natten till måndagen.

- Vi har kommit tillsammans som ett lag nu och krigar verkligen för varandra, så det här var viktigt inför fortsättningen, sa Rasmus efteråt.

 

 

På frågan om vad han lärt sig under sin första långa resa med laget svarar han:

- Det har varit jättelärorikt för mig. Framför allt har det varit kul att se alla de nya ställen vi varit till. Och jag har lärt känna alla grabbarna bättre. Sedan har jag lärt mig mer om hur bortamatcherna går till med alla rutiner där.

Ni tillbringade lördagskvällen i Los Angeles efter matchen mot Kings, vad gjorde du då?

- Tillsammans med några av de andra unga grabbarna i laget var jag och kollade på Lakersmatchen mot Houston. Det var helt magiskt att få se LeBron James live och sedan blev det en brutal match också med ett stort bråk mot slutet.

Hur har du spenderat de andra kvällarna under din första långa resa med laget?

- Jag har gått ut och käkat med olika lagkamrater, men mest hänger jag väl med rumskompisen Casey Mittelstadt. Det är bra för mig för då får jag lära mig språket bättre också. En jättebra kille, precis som Tage Thompson som också var med och kollade in Lakersmatchen.

Foto: STEPHEN R. SYLVANIE / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Experten: ”Det här är inte Connor McDavid”

Mike Harrington, som bevakar Sabres för Buffalo News, har följt Rasmus Dahlin dagligen sedan svensken kom till klubben i höst, säger så här om hur han skolats in i NHL:

- Jag gillar sättet ledningen matchat in Rasmus på i laget. De känner inget tvång att göra en 18-åring till stjärna direkt och spela honom 25 minuter per match. De förstår att det här inte är Connor McDavid utan en back, som behöver en annan inskolning i ligan.

Något du tycker att de kunde ha gjort annorlunda?

- Ja, jag hade önskat att de gett Dahlin chansen i den första power playuppställningen tidigare. Han hör hemma där, det råder inget snack om den saken.

 

 

Hur ser han ut att anpassa sig till livet i NHL?

- Jag vet att han var nyfiken på att se en massa nya städer inför den här första resan till västra USA och att få spela mot stjärnor i andra lag, som han aldrig mött tidigare. Han måste anpassa sig till en massa nya saker både på och utanför isen. En utmaning han verkar gilla.

Var det rätt beslut att plocka över Dahlin redan i höst?

- Ja, Sabres behövde ett nytt affischnamn i laget, både när det gäller produkten på isen och för att sälja biljetter och reklam. Han tillför entusiasm och framtidstro i klubben. I mina ögon var det aldrig någon fråga om var han skulle spela den här säsongen.

I natt blev det förlust för Rasmus Dahlins Buffalo. Columbus Blue Jackets vann med 5-4.

Den 18-årige svensken blev utan poäng och fick dryga 18 minuter på isen.