Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det här är den Petey vi känner och älskar”

Foto: USA TODAY NETWORK / STEVE ROBERTS-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: MARK ZALESKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Michael Dwyer / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Andra raka segern.

Och mål igen av Elias Petterson, 23.

Vancouver Canucks avslutade sin fem matcher långa turné till den amerikanska östkusten med en ny vinst i natt, svensk tid, när man gästade Nashville.

Elias var en av målskyttarna bakom 3-1-segern och har därmed gjort tre mål på de två senaste matcherna.

– Det här är den Petey vi alla känner och älskar, säger lagkamraten Brock Boeser om Pettersson.

Han lyfte in en retur efter drygt sju minuter av den andra perioden sedan Vasilij Podkolzin skjutit och Nashvillemålvakten David Rittich räddat.

Pettersson var snabbt framme och skickade in pucken över benskyddet på Rittich och upp i nätet. Målet betydde kvittering till 1-1. Nils Höglander hade också assist till fullträffen.

– Det är otroligt vad självförtroende kan göra. Speciellt i andra perioden, efter Petterssons mål, där både Podz (Vasilij Podkolzin) och Hoggy (Nils Höglander) fick var sin assist, började de alla spela på en nivå som de inte spelat på på flera matcher. Ibland kan en poäng här och där göra mycket, särskilt för unga spelare, och det visade de i dag. Vi behövde dem och de ställde upp för oss, säger Canucks-tränaren Bruce Boudreau.

Brock Boeser gjorde 2-1 i powerplay tidigt i den sista perioden och Juho Lammikko tråcklade in 3-1 med knappt åtta minuter kvar.

Vancouver vann andra raka

Efter en tung start på resan österut med tre raka förluster mot Florida (2-5), Tampa Bay (2-4) och Carolina (1-4) vann Canucks de avslutande två matcherna mot Washington (4-2) och Nashville (3-1).

Det betyder att man fått nytt hopp om att klättra upp över slutspelsstrecket. Man ligger efter nattens omgång fem poäng från den sista wildcardplatsen i NHL:s västra grupp, men har en mindre match spelad än San Jose, som parkerar där.

För Elias är Nashville en favoritmotståndare. Han har gjort 11 poäng, 5 mål och 6 assist, på åtta matcher mot dem.

Tre raka hemmamatcher väntar nu för Pettersson och kompani, den första äger rum på fredag när Florida Panthers står för motståndet.

Vancouver har inte spelat hemma i Rogers Place sedan den 14 december. Man har haft nio raka bortamatcher.

Nashville har hamnat i en formsvacka och nu förlorat fyra raka.