Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mello-stjärnan avslöjar – blev tillsagd av ”Foppa”

Linus Ullmark, målvakt i Buffalo, intervjuas efter fredagens NHL-match i Globen.
Molly Hammar på isen i GlobenFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly HammarFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Peter ForsbergFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Victor Hedman, Rasmus Dahlin och Victor Olofsson i all ära - det var en icke hockeyspelande svensk som fick stora rubriker när NHL var på besök i Globen i helgen. 

Sångerskan Molly Hammar hyllades enormt av såväl spelare som amerikanska medier - och nu avslöjar hon att hon dessutom fick råd från Peter ”Foppa” Forsberg inför ett av sina framträdanden. 

– Det ”Foppa” säger att man ska göra, det gör man, säger Hammar. 

”Den svenska nationalsången får rankas som det största ögonblicket under fredagens aktiviteter”. 

”Den svenska nationalsången i kväll var ”OH-TROLIG”.

”RYSNINGAR”. 

Det är ett axplock av de recensioner som amerikanska medier gav den svenska sångerskan Molly Hammar efter att hon framfört såväl den amerikanska som den svenska nationalsången inför NHL-matcherna mellan Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres i Globen i helgen.

Hammar, som har varit med i bland annat Idol 2011 och Melodifestivalen 2015 samt 2016, säger att upplevelserna i Globen var något utöver det vanliga. 

– Det har varit helt galet. Det är bland det mäktigaste jag har gjort, säger hon. 

Molly Hammar hyllas stort efter sina framträdanden i Globen

Hon berättar att nervositeten var extremt påtaglig, inte minst inför fredagskvällens framträdande. 

– Jag fick plocka fram idrottsmentaliteten, för jag var nära att tappa innan första gången jag skulle sjunga. Men jag klarade det och jag är jävligt stolt över mitt psyke, jag är väldigt glad över att jag har det psyket, säger hon. 

Hammar har nåtts en hel del glada tillrop på sociala medier under helgen, men får rysningar när hon får höra vad de amerikanska medierna skrivit. 

– Det är enormt ärofyllt att få ta den platsen i deras bevakning. Sjukt ärofyllt för lilla mig. 

När hon sedan får höra att Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman beskrev känslan att få höra nationalsången innan match var ”en av de mest speciella händelser jag upplevt som hockeyspelare” håller Hammar på att smälla av. 

– Jävlar! Vad är det som händer? Vad glad jag blir. Jag kan inte säga något annat än att jag känner mig ärad. Det är mäktigt att få vara med och förmedla något på mitt sätt innan de ska förmedla något på sitt sätt. 

Hammar om ”Foppas” råd efter nationalsången

Hammar avslöjar dessutom att hon träffade den svenska hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg efter sitt första framträdande och de började prata - och att han dessutom kom med ett råd till dagen efter. 

– Mitt möte med ”Foppa” var så coolt, han var fantastisk, hyllade mig jättemycket och sen skojade vi på slutet och han sa: ”Men, du sjöng en rad fel”. Med väldig glimt i ögat, säger Hammar. 

Hon berättar att hon sjöng fel i den svenska nationalsången till följd av det pressade tidsschemat - och att ”Foppas” råd helt sonika var: ”Sjung den raden nästa gång”.

– Det var helt enkelt det rådet han gav, och jag känner, alldeles oavsett vad det gäller: det ”Foppa” säger att man ska göra, det gör man, säger Hammar med ett skratt. 

Uppfylld av alla snälla ord hon fått under helgen är det nu endast en fråga som återstår. 

När sjunger Hammar nationalsången inför en NHL-match igen? 

– Gud, jag vet inte... Det får NHL bestämma, men jag gör gärna det igen.