Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det finns inget som jag saknar i det här laget”

Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Halva grundserien är avverkad och ingen kan undgå att se vilka favoriterna är att vinna Stanley Cup i vår.

Just det, Tampa Bay Lightning.

Man har vunnit 34 av sina 44 första matcher och har skaffat sig ett tio poängs försprång i tabellen.

- Det finns ingenting som jag saknar i det här laget. Det handlar mer om hur vi hanterar en motgång om den kommer, säger Victor Hedman.

Så vad krävs för att någon motståndare ska lyckas stoppa Tampa Bay i play off?

- De måste vara disciplinerade för vårt powerplay är otroligt bra. Sedan måste de hantera vår fart, det är mycket den vi lever på. Vi har mycket snabbhet i laget och då inte bara individuellt utan också hur vi spelar som lag. Vi täcker av ytor och vinklar som motståndarna tror att de har och sedan vänder vi spelet snabbt, säger Anton Strålman.

Tampa Bay har fått behålla stommen i laget under de senaste åren.

Man har en stjärnmålvakt i Andrej Vasilevskij, ett starkt försvar under ledning av de svenska backarna Victor Hedman och Anton Strålman och man har ett anfall som innehåller allt den moderna hockeyn kräver i form av speed, talang och vassa målskyttar.

Tampa Bay dominerar i NHL

Nikita Kucherov toppar NHL:s poängliga efter att ha gjort 72 poäng på bara 44 matcher.

Han är omgiven av Brayden Point och Tyler Johnson.

En annan kedja bjuder på trion Ondrej Palat, Steven Stamkos och Alex Killorn.

Namnen i Lightnings två topplinor får vilken motståndare som helst att bli bländade.

Så Tampa Bays värsta motståndare är de själva.

För många stjärnor, helt enkelt.

- Vi har ett bra lag, helt klart. Vi har alla komponenter som man behöver för att bli mästare. En bra målvakt, en stabil forwardsuppsättning och bra backar också. Men man måste lära sig av erfarenheterna och i vårt fall då vad som hände i förra slutspelet, menar Strålman och tänker på förlusten mot Washington i semifinalen.

Risken med ett stjärnlag

Med så många stjärnor som ni har i laget, finns det en risk att för många börjar tänka individuellt?

- Ja, det är väl alltid en risk. Men det är förhoppningsvis något vi lärt oss hantera nu för det var väl något av ett problem vi hade i slutspelet förra året.

Vad hände?

- Vi föll ifrån i lagspelet och det blev lite mer individuellt spel och då är vi inget bra. Men det är något man lär sig, man växer som grupp av en sådan motgång och alla blir ett år äldre också. Det är ofta de lite yngre förmågorna som har den inställningen, men med åren lär man sig att det finns viktigare saker än att åka omkring och samla poäng.

Är du en av dem, som tar ner lagkamraterna på jorden?

- Nja, än så länge i vinter har det inte varit några sådana problem i vårt lag. Grabbarna som gör poäng får sina poäng ändå, så de är också nöjda och börjar väl inse att det är viktigare att laget får 110 poäng än att några enskilda gubbar får det, säger Strålman.

 

HETA LISTAN

1) Erik Karlsson, San Jose

Den 14 matcher långa poängsviten om 25 poäng sprack natten till fredagen, men EK65 har höjt temperaturen i norra Kalifornien. Nu nämns han som kandidat till Norris Trophy.

 

2) Mattias Ekholm, Nashville

Hans fem matcher långa poängsvit har producerat 9 poäng, 3 mål och 6 assist. Ekholm är nu Nashvilles näst bäste poänggörare i vinter med 34 poäng på 45 matcher.

 

3) Robin Lehner, NY Islanders

Vann målvaktsduellen mot Henrik Lundqvist i torsdagens New Yorkderby. På bortaplan i MSG, dessutom. Lehner har nu vunnit sina åtta senaste matcher i kassen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!