Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det börjar bli ganska tjatigt att höra om det”

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: AL DRAGO / AP TT NYHETSBYRÅN

LAS VEGAS. I väntans tider.

Nej, de där två målen kom inte i natt heller för Alexander Ovetjkin, 34.

För femte matchen i rad gick han mållös av isen och milstolpen 700 mål under NHL-karriären är fortfarande två fullträffar bort.

– Det börjar bli ganska tjatigt att höra om de där två målen och jag tror att det satt sig lite i hans skalle också, säger Nicklas Bäckström i omklädningsrummet efter nattens 2-3-förlust i Las Vegas.

Efter två svaga perioder vaknade Washington till liv i den tredje perioden i T-Mobile Arena och hämtade upp 0-3 till 2-3.

Närmare kom man inte.

Ovetjkin, som på nytt bildade kedja ihop med Nicklas Bäckström och Tom Wilson, hade fyra skott på mål utan att lyckas överlista Marc-André Fleury i Vegaskassen.

– Jag tror att det satt sig lite i hans skalle också, han åker omkring och jagar de där två målen nu. Både vi och han går igenom en lite tuff period just nu, kan man säga. Det gäller att vi bara krigar på och jobbar på detaljer i spelet, det är då det brukar släppa, säger Nicklas Bäckström, 32.

– Sedan behöver vi ha bättre start på matcherna, Vegas fick några enkla mål ikväll. Men vår tredje period var ett steg i rätt riktning. Då var vi mer desperata och spelade lite mer fysiskt. Det är så vi måste spela, fortsätter Bäckis.

Vegascoachen Peter DeBoer var dock imponerad av Ovetjkin.

– Han såg väldigt taggad ut och man kunde se hur involverad han var i allt för att få göra de där målen. Ovetjkin är en toppspelare i ligan och det är naturligtvis bara en tidsfråga innan han gör de där två målen som alla pratar om, sa han på presskonferensen efteråt.

Vegas tog sin tredje raka seger

DeBoer fick också frågan vad den nykomponerade kedjan med William Karlsson som center mellan Max Pacioretty och Mark Stone betyder för laget.

– De är alla tre elitspelare och att ha William i mitten gör att kedjan skapar offensiva chanser hela tiden. De har den kapacitet, som en bra förstakedja måste ha och man kan skicka ut dem på isen i alla situationer, sa Peter DeBoer.

Karlsson spelade fram Pacioretty till 3-0-målet med en passning snett bakifrån Capitalskassen.

Med nattens två poäng klättrade Golden Knights upp på andra plats i Pacific division.

Man har nu tre raka vinster mot St. Louis, New York Islanders och Washington.

– Det är tre starka lag och det är ett styrkebevis att kunna slå sådana motståndare, men vi är medvetna om hur tajt det är i tabellen. Det känns som alla lag runt omkring oss vinner sina matcher just nu, så det finns absolut ingen tid att ge bort poäng för att senare kompensera sig för förlusterna. Så kan man tänka i början av serien, men inte nu när vi är inne i slutspurten, sa DeBoer.

”Det finns ingen som tvivlar”

Vegas mål gjordes av Reilly Smith, Nick Holden och Max Pacioretty medan T.J. Oshie svarade för Washingtons båda fullträffar.

Han försökte lugna tvivlare i omklädningsrummet efteråt med tanke på att Capitals nu förlorat två raka matcher.

– Inom gruppen finns det ingen som tvivlar om vår kapacitet. Det finns ingen anledning till att vi ska bli nervös bara för att lagen omkring vinner några matcher. Vi vet vad vi kan och ska bara fokusera på att plocka fram det, sa Oshie.

Den tre matcher långa turnén västerut slutade med en vinst och två förluster.

Man har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

– Vi måste börja vinna igen och det kommer vi att göra. Det är ovanligt att Ovie går mållös av banan i fem raka matcher, men jag tror att de där efterlängtade fullträffarna kommer när som helst. Sedan kan vi blicka framåt igen, menar Bäckis.