Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det borde skrämma ledningen och ägaren”

Se ”Sportklubben” med NHL, internationell fotboll och mycket annat.
Erik KarlsosnFoto: CHRIS BROWN/CSM/REX / CHRIS BROWN/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Erik Karlsson och hans Sharks har hittat formen senaste tiden.Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlsson har börjat varva upp efter en tung säsongsinledning.

Men när Sharks-spelarna betygsätts omges svensken av frågetecken.

”Det borde skrämma ledningen och ägaren”, skriver The Athletic.

Erik Karlsson valde att stanna kvar i San José Sharks och blev NHL:s bäst betalde back när han i somras skrev på ett åttaårskontrakt värt cirka 900 miljoner kronor. Men svenske stjärnbacken fick en tung start på säsongen – Sharks radade upp förluster, Karlssons poängproduktion var under förväntan och han har samtidigt fått stenhård kritik för sitt defensiva spel. 

När The Athletics Sharks-reporter Kevin Kurz sätter betyg på lagets spelare efter den inledande fjärdedelen av grundserien får Karlsson C- på skalan A till F.

”Jag tycker inte att Karlsson spelat så dåligt som vissa andra mediepersonligheter hävdat. Men han måste absolut bli bättre, det är inget snack om den saken”, skriver Kurz.

”Karlsson borde vara på toppen”

Men efter en sommar med en höftoperation och en höst med en dramatisk förlossning för dottern Harlow ser Erik Karlsson ut att ha hittat tillbaka till formen på isen. Sharks har radat upp sex raka segrar där den svenske stjärnbacken snittat en poäng per match.

Men det finns ändå anledning till oro, menar The Athletics Kevin Kurs.

”Här är grejen som jag tror att många människor tenderar att bortse från: När du blir den högst betalda backen i NHL måste du vara med i diskussionen om Norris Trophy åtminstone de första två-tre åren av det kontraktet. När du blir betald för att vara en elitspelare, då måste du verkligen vara skillnaden fler kvällar än du inte är det. Vid 29-årsålder borde Karlsson vara på toppen av sin karriär, men han har inte spelat som det så här långt”, skriver han.

”De tydliga pucktappen, förlusterna i 50-50-dueller och tendensen att bli stillastående och passerad i defensiv zon leder till frågor om Karlsson kan spela på elitnivå igen. Och det borde skrämma ledningen och ägaren Hasso Platter. Om Karlsson inte städar upp sina defensiva misstag och samtidigt gör större skillnad offensivt är Sharks troligtvis inte ett slutspelslag. Den kommande månaden blir väldigt avslöjande när det kommer till killen som ska vara – och måste vara – Sharks bästa spelare”.

Erik och Melindas babylycka

Erik Karlsson och Melinda blev föräldrar tidigare i år.