Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är sinnessjukt – hon är genuint rädd”

Erik och Melinda Karlsson. Foto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES
Mike Hoffman och Monika Caryk.

Erik Karlsson lämnar Ottawa Senators för San José Sharks.

Och ett helvetesår bakom sig.

Efter att ha drabbats av en personlig tragedi kom i juni nyheten som skakade om hockeyvärlden – och som fick Senators att skeppa i väg Karlssons lagkamrat Mike Hoffman.

I nio säsonger charmade Erik Karlsson publiken i Canadian Tire Centre.

Smålänningen kom till den kanadensiska huvudstaden och Ottawa Senators från Frölunda 2009 och under lagkaptenen Daniel Alfredssons vingar utvecklades han snabbt till en av lagets största profiler.

2012 kom det första stora erkännandet.

Den då 22 år gamle Karlsson utsågs till NHL:s bäste back i konkurrens med betydligt mer rutinerade Zdeno Chára och Shea Weber. Tre år senare fick han återigen motta Norris Trophy, den här gången som lagkapten för Senators.

Att Erik Karlsson vinner backarnas poängliga i NHL är mer regel än undantag och i Stanley Cup-slutspelet bar han sitt lag hela vägen till konferensfinal mot Pittsburgh Penguins – och sånär till final. Men Senators föll i den sjunde och avgörande matchen och Erik Karlsson spelade länge på sprutor på grund av en fotskada. 

Den efterföljande säsongen vill han nog bara glömma.

Ottawa Senators stod för en katastrofinsats och slutade näst sist i den östra konferensen. Men det var ingenting mot den personliga tragedi som drabbade Erik Karlsson och hustrun Melinda.

Erik och Melinda Karlsson förlorade sin son

I slutet av mars förlorade paret sin son Axel och Karlsson tog en timeout från hockeyn.

”I den här extremt svåra tiden är det svårt att se ljuset i tunneln, men vi vet att vi kommer komma dit en dag. Vi vill tacka alla för all kärlek och support vi har tagit emot, och för att ni respekterat vårt privatliv och den process vi måste gå igenom”, skrev Karlsson i ett uttalande strax efteråt.

Han fortsatte:

”Vi känner oss väldigt lyckligt lottade över att vara Axels föräldrar. Vi kommer att få hålla honom igen en dag under annorlunda förhållanden. Den glädje han gav oss kommer alltid att vara med oss”.

Erik Karlsson återvände så småningom till isen. Men bakom kulisserna utsattes familjen Karlsson för trakasserier – och till slut blev situationen ohållbar.

I juni gick tidningen Ottawa Citizen ut med nyheten att Melinda Karlsson anmält Monika Caryk, flickvän till Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffman. Paret Karlsson ska ha trakasserats av kvinnan under en längre tid, något som bland annat ska ha synts i över 1 000 kommentarer på sociala medier.

 

LÄS MER: Karlsson: ”Då förstod jag att en trejd var nära” 

 

Trakasserades av lagkamratens flickvän

Kommentarer där hon ska ha önskat livet ur både Melinda och det då ofödda barnet. När Erik och Melinda förlorade sin son ska Caryk ha kommenterat på Instagram:

"Jag lider med babyn som inte fick en chans eftersom Melinda tog smärtstillande varje dag".

Efter att jätteskandalen blossat upp gick Hoffmans agent ut och kommenterade den minst sagt infekterade stämningen. Och han såg det som en omöjlighet att båda spelarna blev kvar i laget.

 – Det vore väldigt svårt för båda parter – både för Erik och Mike och för deras respektive – att fortsätta träffa varandra, sa Robert Hooper.

– Klubben har känt till situationen ett tag.

Ottawa Citizen har i en ny artikel redogjort för ytterligare information av fallet, som framkommit via offentliga dokument. Där erkänner både Melinda Karlsson och Caryk att deras förhållande varit direkt fientligt.

”Blev svartsjuk”

"Caryk blev svartsjuk när hon fick höra om att Melinda förlovat sig med Erik Karlsson. Hon beskriver sin känsla som: 'Det här suger för min del'", står det i Melinda Karlssons partbilaga. 

Och Caryk har i sin partbilaga medgett att hon inte hyser några varma känslor för Melinda Karlsson.

"Fientlighet, ja, för den här muren mellan oss blev högre... varför lajkar hon mig inte, varför har den här tjejen aldrig med mig i sina planer, varför pratar den här tjejen inte med mig", säger Caryk i sin partbilaga. 

Samtidigt har Caryk hävdat att hon blivit "ditsatt" och krävt att få ta del av Melinda Karlssons bevis mot henne. Något som Melinda Karlsson vägrar tillåta.

– Det vore sinnesjukt av rätten av kräva. Hon är genuint rädd för henne och betraktar henne som någon som torterat henne, säger Melinda Karlssons advokat Gil Zvulony. 

”Hennes besatthet har alltid varit läskig”

Flera partners till spelare i Ottawa Senators valde även att visa sitt stöd till Melinda Karlsson öppet på sociala medier.

”Det här gick över gränsen och från internetmobbing till att bli något helt annat.  Det är olyckligt att det här privata ärendet har blivit publikt. Jag är otroligt stolt över min tjej för att hon står upp för sig själv och sin familj, det krävde mod”, skrev Julie Turris, fru till den tidigare Ottawa-spelaren Kyle Turris, på Twitter.

Marlee Hammond, fru till målvakten Andrew Hammond:

”Om ni bara visste hur lite överraskad jag är över det här. Hemskt, bara hemskt. Det värsta är att Melinda ville hålla det här hemligt eftersom hon är en SÅ snäll person till och med när någon är så här grym mot henne”.

Även Kodette LaBarbera, fru till målvakten Jason LaBarbera, valde att öppet stötta Melinda Karlsson.

”Hennes besatthet av Mel har alltid varit ohälsosam. Sedan blev det läskigt. Så glad över att Mel skyddar sig själv. Inget lag kommer att välkomna den här kvinnan”.

Ottawa skickade bort Karlssons lagkamrat

Bara dagar efter att Hoffmans agent uttalat sig om situationen kom beskedet. 28-åringens dagar i Ottawa Senators var räknade.

Senators trejdade bort Hoffman, som hade gjort åtta raka säsonger i laget, till San José Sharks – som i sin tur bytte bort honom till Florida Panthers.

I stället blev det alltså Erik Karlsson som till slut hamnade i San José Sharks. Ottawa Senators hade på kort tid gått från succélag till hopplöst bottengäng och organisationens ledning såg ingen annan utväg än att bygga om från grunden.

I och med trejden får San José ligans tveklöst mest spektakulära backpar i Brent Burns och Erik Karlsson.

Vad Ottawa Senators får på längre sikt är omöjligt att veta i dagsläget. Men att de kommer sakna ligans bästa offensiva back och sin självklare ledare är knappast en hemlighet.

– Erik är en exceptionell hockeyspelare som har trollbundit våra fans med sin skicklighet de senaste nio åren. Vi önskar honom det bästa, säger Ottawa Senators general manager Pierre Dorion.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!