Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är laget som har sänkt honom”

Foto: GREGORY FISHER/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: LYNNE SLADKY / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM. Med en 4-1-seger över Anaheim i morse, svensk tid, klättrade Florida Panthers upp på en slutspelsplats i Atlantic division.

Och knuffade ned Toronto under strecket.

– Boston och Tampa är så långt före i vår division, så nu gäller det för oss att behålla tredjeplatsen. Kampen om de två wild cardplatserna kommer att bli stenhård, säger Anton Strålman.

Det var sång och musik i Panthers omklädningsrum efter vinsten i Honda Center.

Alla visste om matchens betydelse.

En seger och Florida skulle klättra upp över strecket och skicka stjärnfyllda Toronto från en slutspelsplats.

– Det vi vill göra nu är att hålla Toronto bakom oss och det är viktiga matcher som väntar. För stunden känns det bra, det här var vad vi siktade på ikväll, fortsätter Strålman.

Mötet med Ducks blev ingen speciellt välspelad tillställning, men Panthers hämtade upp 0-1 och kunde koppla greppet om matchen i den andra perioden med två mål.

– Lite av vårt problem tidigare har varit att vi varit ojämna när det gäller både kämpaglöd och struktur, men om vi som ikväll har de två komponenterna i vårt spel är vi svåra att slå. Talangen och skickligheten finns ju här, men den kan inte komma först. Det är andra värderingar som måste leda oss, säger Anton.

Anton Strålman: ”Viktigt för honom”

Vad säger du om Sergej Bobrovskijs okonventionella målvaktsspel, han ligger på ryggen och räddar skott (35 stycken) och blockerar pucken?

– Skönt för honom att få en sådan här match. Vi har skjutit honom i foten så många gånger i vinter, så hans statistik är inte ens nära vad den borde vara. Det är lagets spel som sänkt honom, så därför var det viktigt för honom att få en sådan här match, där han fick göra många räddningar och bli vald till banans bäste spelare.

Känns det som ni kan hålla Toronto bakom er nu under den dryga månad som är kvar av grundserien?

– Jag hoppas det. Vi har en match kvar mot dem, så det blir en väldigt viktig match i nästa vecka. De har också ett otroligt skickligt lag. Det gäller att hitta jämnheten i spelet under en längre tid och det har vi inte riktigt gjort ännu. Vi måste utveckla vårt spel ytterligare, det handlar inte bara att ta sig till slutspel utan det gäller att ha ett spel som håller även där.

För egen del, är du nöjd?

– Jag tycker att säsongen gått helt okej med tanke på operationen i somras, som det tog ett tag att bli riktigt hel efter. Men nu börjar skridskoåkningen att kännas bättre än förra året och jag kan trycka på. Jag har spelat med den här unga killen och det har gått jättebra, säger Strålman och pekar på bänkgrannen Riley Stillman, 21, i omklädningsrummet.

Tabelläget i Atlantic division

Floridas mål gjordes av Aleksander Barkov, Vincent Trochhek, Aleksi Saarela och Mackenzie Weegar medan Max Jones svarade för Anaheims enda fullträff.

Så här ser tabelläget ut i Atlantic division:

1) Boston, 61 matcher, 88 poäng.

2) Tampa Bay, 60 matcher, 85 poäng.

3) Florida, 60 matcher, 70 poäng.

Wild card-läget i östra gruppen:

1) Carolina, 59 matcher, 72 poäng.

2) NY Islanders, 59 matcher, 72 poäng.

3) Columbus, 61 matcher, 72 poäng.

4) Toronto, 61 matcher, 70 poäng.

Florida har en match färre spelad än Toronto och 32 vinster mot 31 för Maple Leafs.

https://www.instagram.com/p/B8ihVsoJ94T/