Erik Karlsson. Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅNErik Karlsson. Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik Karlsson. Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Karlsson i Tre Kronor. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNKarlsson i Tre Kronor. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Karlsson i Tre Kronor. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Det är galet – han är nästan som en myt"

Publicerad

NHL-proffset Mark Scheifele har listat de fem tuffaste spelarna han någonsin mött.

Sidney Crosby, Carey Price, Roman Josi, Connor McDavid.

Och Erik Karlsson.

"Han är nästan som en myt. NHL:s version av Bill Murray" skriver han på The Players Tribune.

Mark Scheifele hade sin genombrottssäsong 14/15 när han noterades för 61 poäng i NHL, och den förra säsongen följde kanadensaren upp det med att göra 82 poäng och med det bli en av hela ligans poängbästa spelare. 

I vinter gör 24-åringen sin femte säsong som ordinarie i NHL och under de fem åren har han hunnit med att möta världens bästa spelare kväll efter kväll.

"Något av det mest imponerade jag sett"

Men det finns fem spelare han håller över alla andra. 

Som han anser är de tuffaste att möta.

På The Players Tribune har Mark Scheifele nämligen fått lista de fem tuffaste spelarna han mött, och där tar svenska stjärnbacken Erik Karlsson plats.

"Helt otrolig. I slutspelet spelade han med en fraktur i hälen och var ändå en av de absolut bästa spelarna. Det visar bara på hans karaktär och mentala styrka. Hans insats i slutspelet var en av de mest imponerande prestationerna jag någonsin sett. Jag menar, 18 poäng på 19 matcher och +13 med en fraktur på hälen? Kom igen!"

"Det är en komplett hockeyspelare"

Vidare fortsätter Mark Scheifele med att skriva om varför hockeyspelare uppskattar Erik Karlsson:

"Han är nästan som en myt. NHL:s version av Bill Murray. Jag har pratat med spelare i Ottawa och frågat dem rakt ut hur han kan få det att se så enkelt ut och alla säger att han är kilo-för-kilo en av de starkaste spelarna i ligan." skriver han och fortsätter:

"Och det kanske galnaste är att han var den som täckte näst flest skott i NHL förra säsongen. Sjätte flest assist i ligan och tvåa i täckta skott? Det är en komplett hockeyspelare"

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag